Bilgisayar Aniden Kapanıyor ve Açılmıyor

BNQQ99

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba bilgisayarlar hakkında bilgiliyim fakat bir türlü çözüme kavuşamadım. Bilgisayarım bazen çalışmayı durduruyor ve tekrar çalışmıyor. Bu sorunla en son karşılaştığımda bilgisayarımı bilgisayarcıya götürdüm ve 5 dakika içerisinde düzeltti ama sorunu söylemedi.

Bugün bilgisayardan kalkarken sandalye çok az bir şiddetle bilgisayara değdi ve bilgisayar restart attı. Normalde en ufak bir şey dokunduğunda hemen kapanıp açılıyordu ama bu sefer açılmadı.

Bilgisayarımın parçaları;
1060 6 GB MSI, Daha önceden 4 ay önce değiştirdim.
  • İ3 4160
  • 8 GB 1600 MHz RAM
  • H81M S2PV anakart
  • 650W 80Plus PSU
2 adet depolama birimi. SSD ve HDD

Ekran kartı ve PSU değiştirdim. Sorum daha önceden de vardı, Bu sorunu nasıl çözebilirim 20190715_200705.mp4

Son düzenleme:
Ram slotlarını değiştirdim. Ssd sata girişini değiştirdim. İşlemci 6pin bağlantısını çıkarıp geri taktım. Bios pilini söktüm 5dk bekleyip çalıştırdım. Sorun hâla devam ediyor.
Şimdi ekran kartını söküceğim.
Kardeşim adamın sistemi önceden çalışıyormuş. Bu sefer kapanmış, açılmamış.
Önceden de vardı aynı sorun. Bu sorun için psu ve ekran kartını değiştirdim.

Ram slotlarını değiştirdim. Ssd sata girişini değiştirdim. İşlemci 6pin bağlantısını çıkarıp geri taktım. Bios pilini söktüm 5dk bekleyip çalıştırdım. Sorun hâla devam ediyor.
Şimdi ekran kartını söküceğim.

Önceden de vardı aynı sorun. Bu sorun için psu ve ekran kartını değiştirdim.

Sadece işlemci, bellek ve işletim sisteminin olduğu harddisk ile çalıştırmayı dene.

20190715_223345.mp4 Son durum bu şekilde.

Yarın bilgisayarcıda bir baktırıcam. Geri dönüş yaparım
-------
Çözüldü arkadaşlar. Pw sw denilen 2 tane kabloyu çıkardım ve tornavida ile birbirine dokundurarak manuel başlattım. Şu anda çalışıyor. Sanırım sorun güç düğmesinde, ilk defa böyle bir sorun gördüm, o da bana denk gelmiş.
1 Ay sonra
Evet bugün aynı sorunu tekrar yaşadım sorun hâla çözülmemiş, abim ile uğraşırken şans eseri sorunu bulduk.
HDD'ye giden SATA3 portunun kablosu kısa devre yapmış. Güç kaynağı o yüzden bilgisayarın çalışmasına izin vermiyor, tamamen ilginç ve daha önce görmediğim bir sorundu. Ufak 20 santimlik bir kablonun bu derece sorun yaşatacağını beklemezdim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı