Bilgisayar aniden kapanıyor

Mefta

Hectopat
Daha fazla  
2 kez League Of Legends oynarken başıma geldi, birincisinde oyun devam ederken Skype görüşmesine birini ekleyecektim, ALT+TAB yaparken bilgisayar hiçbir uyarı vermeden birden kapandı. İkincisi ise az önce başıma geldi, Merkez Kuşatması modundayken ilk tur bitti, ikinci tur başlarken aynısı oldu, hiçbir şey demeden kapandı. Bunun sebebi ne olabilir? Mavi ekran bile vermeden kapanıyor, kafamı kurcalayan kısım orası.

Bir kaç nedeni var:

1) İşlemci ve Anakart'ın ısısının fazlalığı
2) Önceden olan bir Elektrik Kesimi sonrası Güç Kaynağında arıza
3) Güç Kaynağı yetersizliği

İşlemci ve anakart ısıları normal seviyede, ısınma sorunu yaşamıyorum. Sanırım güç kaynağı ile ilgili...

Ayni sorun bende de vardi. Ekran kartimin fani bozulmus kart 100 101 derecelerdeymis. Kapaniyodu bende bilgisayar fanini taktim duzeldi:LOL:.

selamlar,
Aynı sorunu bende yaşıyorum bu aralar 2 ay öncesine kadar sorun yoktu.
520 w silverstone nun platinum fansız güç kaynağını kullanıyorum.
yarım saat bir saat içinde direk güç kesiliyor, bilgisayar kapanıyor. Anakart üstündeki ışıklar yanmaya devam ediyor. işlemci sıcaklığı 30-35 , ekran kartı sıcaklığı 60-65 derecelerde.
ekran kartı micron memory li gtx 1070 onun firmware güncellemesini dün yaptım ama ardından tekrar kapandı. şuan overclock yapılmamış baz frekanslarda çalışıyor, memory işlemci ve ekran kartı.
ekran kartını söküp denedim, epey bir süre(3-4 saat) kapanmadı.

başka aklınıza gelen sorun çözüm var mıdır?
teşekkürler.

İşlemci ve anakart ısıları normal seviyede, ısınma sorunu yaşamıyorum. Sanırım güç kaynağı ile ilgili...
Anakart ısısından kastınız nedir? Anakart ısısı normal olabilir ama kuzey ve güney koprüleri, işlemcinin yanında olan kapasitörler veya bobinler çok ısınırsada bilgisayar kapanır. Bilgisayar açıkken kuzey ve güney köprülerine parmağınızı deyin 30 saniye bekleyin herhangi bir sıcaklık değişimi yok ise güç kaynağıdır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı