Bilgisayar beyine zarar verir mi?

Dizi/film izlemek çok faydalı olacaktır. Birçok yeni şey öğrenirsin, farklı kültürleri, farklı insanları, farklı dünyaları yansıtır diziler. Yabancı dilini geliştirmene yardımcı olur. Sohbet ortamlarında da işine yarar.
Benim beynimi yormaktan çok dinlendiriyor bilgisayar. Yorgun oturduğumda rahat kalkıyorum.
Göz konusunda da zaten şans eseri gözünüzün bozulma ihtimali bilgisayar yüzünden bozulma ihtimalinden daha yüksek. Dert etmeye gerek bence.

Bilgisayar oyunlarının olumlu ya da olumsuz etkileri olabilir. Örneğin bazı oyunlar reflekslerini ve algını kuvetlendirebilir, bazı oyunlar problem çözme yeteneklerini arttırabilir, bazı oyunlardan bilgiler öğrenebilirsin. (tarih, gündelik bilgi, crafting bilgileri vs.)
Ancak bazı oyunlar da bağımlılık yaratıp zamanını çalabilir, nadir olarak saldırganlığa yok açabilir, bağımlılık yapıcı maddelere özendirebilir.
Bu bakımdan oynayacağın oyunları iyi seçmelisin.

Bilgisayar sana gram artı katmaz. Ben de günde saatlerce oturuyorum, hiçbir faydasını görmedim. Gitgide asosyalleştiriyor. Boşa zaman. Sürekli tavsiye ediyorum. Gidip dışarı çıkın. Çok daha keyif alıyor insan gezerken.

Belgesel, dizi ve filmleri ben de tavsiye ediyorum. Ufkunu açar. Ayrıca kitap da okuyabilirsin.

Bilgisayar beyne yarar falan vermez, reflekslerin de orta vadede gelişmez, aksine yavaşlar. Tembelleşirsin.

Algı arttırmanın ve problem çözme yeteneklerini arttırmanın daha birçok yolu vardır. Bilgisayar tek çare değil anlayaacğın ;)

Bilgisayar bağımlılarının hepsi asosyal İnsanlardır. Bilgisayarı severim ama fazla başında durunca çok can sıkıyor dışarı atıyorum kendimi. Bilgisayar benim için geçici yalnızlık duygusunu bastırmamı sağlıyor sonra ise kalıcı bir yalnızlık hissi veriyor. Sanal dünya ve gerçek dünya yani.

Dışarıda gezmeyi sevmeyen bir insanım ve bilgisayarda oyun oynuyorum, Technopat okuyorum/yazıyorum. Genelde 2. işlem daha faydalı oluyor ama oyunlarla da sosyalleşebilirsiniz. Dışarıdan sizin gibi 3-5 oyuncu arkadaş bulup Skype yada Raidcall üzerinden başkaları ile tanışıp oyun oynayabilirsiniz. Çok zevkli oluyor ve inanılmaz gaza geliyorsunuz bazen :). Metin2 oynarken lonca savaşlarında komutçumuz öyle bağırıyordu ki savaştan sonra sırtımda soğuk terler oluyordu, ne günlerdi :).

Dışarıda gezmeyi sevmeyen bir insanım ve bilgisayarda oyun oynuyorum, Technopat okuyorum/yazıyorum. Genelde 2. işlem daha faydalı oluyor ama oyunlarla da sosyalleşebilirsiniz. Dışarıdan sizin gibi 3-5 oyuncu arkadaş bulup Skype yada Raidcall üzerinden başkaları ile tanışıp oyun oynayabilirsiniz. Çok zevkli oluyor ve inanılmaz gaza geliyorsunuz bazen :). Metin2 oynarken lonca savaşlarında komutçumuz öyle bağırıyordu ki savaştan sonra sırtımda soğuk terler oluyordu, ne günlerdi :).

Merak etmeyin, birkaç seneye kalmadan sıkılırsınız.

Ayrıca gerçek sohbetin, arkadaşlığın yerini Skype asla ama asla tutamaz.

Bilgisayar bağımlılarının hepsi asosyal İnsanlardır. Bilgisayarı severim ama fazla başında durunca çok can sıkıyor dışarı atıyorum kendimi. Bilgisayar benim için geçici yalnızlık duygusunu bastırmamı sağlıyor sonra ise kalıcı bir yalnızlık hissi veriyor. Sanal dünya ve gerçek dünya yani.

İster istemez bu yorum hoşuma gitti. Tamamen haklısınız.

CRT deniyordu galiba (Tüplü) Televizyon zarar verir tabi ki. Technopat'ın ilgili Kafa Ayarı videosunu izlediysen ne demek istediğimi anlarsın.
TV de monitör de LCD. Asiri duruyorum PC basinda 6 ayda 1500-2000 saat durmusum. :( O yuzden PC zarar veriyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı