Bilgisayar BIOS ekranı ve normal ekran gelmiyor

gokhan3421

Hectopat
Daha fazla  
Gigabyte anakartım var, Secure Boot açayım derken kurcalayarak halihazırda seçili olan SSD'yi pasife aldım, ondan sonra yeniden başlatınca ekran gelmiyor BIOS ekranına da giremiyorum. Kasa çalışıyor fanlar yanıyor, klavye mouse yanmıyor.

Çok özür dileyerek B450M miş S2H yazıyor yanında da.

PSU'yu kapatıp fişten çek. Resimde gördüğün 2 CLR_CMOS pinini bir iletken yardımıyla 5-10 saniye birbirine değdir. Ardından sistemi aç.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    41,1 KB · Görüntüleme: 22
PSU'yu kapatıp fişten çek. Resimde gördüğün 2 CLR_CMOS pinini bir iletken yardımıyla 5-10 saniye birbirine değdir. Ardından sistemi aç.

4 pin var psuyu kapattım 4 pinin hepsine değecek şekilde tornavida ile 5 10 sn ilettim ama sonuç alamadım

BIOS'tan CSM kapattınız mı?

BIOS'tan CSM kapattınız mı?
Biostan önyükleme olan ssdyi pasife aldım, daha sonrasında secure bootu açmak için bana "kullanıcıyı seçmen lazım" tarzı bir şey söyledi. Şu an kurulumda dedi. Ben de onu değiştirdim.

Biostan önyükleme olan ssdyi pasife aldım, daha sonrasında secure bootu açmak için bana "kullanıcıyı seçmen lazım" tarzı bir şey söyledi. Şu an kurulumda dedi. Ben de onu değiştirdim.
Şu an anakartta usb modülleri çalışmıyor, hdmi ile bağlı olan ekran çalışmıyor. Ekran kartı fan ışıkları ve işlemci fan ışıkları yanıyor. Ama onlar da sanki devamlı resetleniyor gibi 4 5 snde bir.

BIOS'tan önyükleme olan SSD'yi pasife aldım, daha sonrasında Secure Boot'u açmak için bana "kullanıcıyı seçmen lazım" tarzı bir şey söyledi. Şu an kurulumda dedi. Ben de onu değiştirdim.

Şu an anakartta USB modülleri çalışmıyor, HDMI ile bağlı olan ekran çalışmıyor. Ekran kartı fan ışıkları ve işlemci fan ışıkları yanıyor. Ama onlar da sanki devamlı resetleniyor gibi 4 5 SND'e bir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodaki sorunu yaşıyor olabilirsin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hay Allah, evet galiba. Boot option kısmından pasif yapmıştım ben bir de, csm off yaptım evet...

Peki uefi ekran kartı muhabbetini bilgisayar açılmadan nasıl yapacağım? Onboard açılır mı işlemciye taksam görüntü kablosunu?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı