Bilgisayar bir şey yaparken çok fazla kaynak kullanıyor

Efe Pınar

Femtopat
Yer
Tepebaşı/Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS PRIME A520M-A II | AMD Ryzen 5 5600 | ASUS Radeon RX 6700 XT DUAL 12GB | Adata XPG (2x8)GB 3200MHz DDR4 | WD Green SN350 1TB Gen3 M.2 SSD | ASUS TUF GAMING 650B 650W 80+ Bronze |
Meslek
Öğrenci
Nomalde saniyede 4MB indirirken görev yöneticisinde 30 MB/s gösteriyor. Opera'dan 1 tane açmama rağmen 25 tane açık ve 1GB'a yakın RAM kullanıyor. Virüs bulaşmış gibi görünüyor fakat virüs taramaları sonuç vermiyor. 3 kere format attım fakat hala aynı sorunları alıyorum ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Tüm kaynaklarım normalde olması gerektiğinden fazla kullanılıyor gibi. Bilgisayarda işim var ve kullanmam lazım fakat yapamıyorum, daha önce böyle bir şey yaşayan varsa yardım edebilir mi?

1683976219415.png

İnternet hakkındaki sorun görev yöneticisinde Mbit/sn şeklinde gösterilmesidir. Yani bilgisayarın saniyede kaç megabit kullandığını gösterir, megabayt değil.
İkinci opera sorunu ise alt uygulamaların çalışmasıdır hocam. Sekmeler vs. buna dahildir. Belki uykuda sekmeleriniz kalmıştır. Bu ara opera bende de bayağı ram kullanmaya başladı. Sebebini bilmiyorum.

İnternet hakkındaki sorun görev yöneticisinde Mbit/sn şeklinde gösterilmesidir. Yani bilgisayarın saniyede kaç megabit kullandığını gösterir, megabayt değil.
İkinci Opera sorunu ise alt uygulamaların çalışmasıdır hocam. Sekmeler vs. buna dahildir. Belki uykuda sekmeleriniz kalmıştır. Bu ara Opera bende de bayağı RAM kullanmaya başladı. Sebebini bilmiyorum.

Bahsettikleriniz dışında eklentiler de orada sekme gibi gözüküyor. Arkada ağır bir eklenti açıksa normal.

İkinci Opera sorunu ise alt uygulamaların çalışmasıdır hocam. Sekmeler vs. buna dahildir. Belki uykuda sekmeleriniz kalmıştır. Bu ara Opera bende de bayağı RAM kullanmaya başladı. Sebebini bilmiyorum.

Hayır sekme açık değil gibi. Genişletip tek tek kapatmaya çalıştığımda hepsi tek seferde kapanıyor. Nasıl kapatacağım hakkında bir fikrin var mı?

Hayır sekme açık değil gibi. Genişletip tek tek kapatmaya çalıştığımda hepsi tek seferde kapanıyor. Nasıl kapatacağım hakkında bir fikrin var mı?
Hocam o 25 görev boş boş değildir. Hepsinin bir görevi vardır. Bende de böyle gözüküyor.
1683981509033.png

Nomalde saniyede 4MB indirirken görev yöneticisinde 30 MB/s gösteriyor. Opera'dan 1 tane açmama rağmen 25 tane açık ve 1GB'a yakın RAM kullanıyor. Virüs bulaşmış gibi görünüyor fakat virüs taramaları sonuç vermiyor. 3 kere format attım fakat hala aynı sorunları alıyorum ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Tüm kaynaklarım normalde olması gerektiğinden fazla kullanılıyor gibi. Bilgisayarda işim var ve kullanmam lazım fakat yapamıyorum, daha önce böyle bir şey yaşayan varsa yardım edebilir mi?

Eki Görüntüle 1777361
Bilgisayarınızda gerekli gereksiz çok fazla servis var. Malwarebytes vb programlar yerine Eset gibi programlar olsun arka planda.

Onedrive sildim ben. Ayarlara arka plan uygulamaları yazıp uygulamaların arka planda olmasını da tercihinize göre engelleyin lütfen.

Bilgisayarınızda gerekli gereksiz çok fazla servis var. Malwarebytes vb programlar yerine ESET gibi programlar olsun arka planda.

OneDrive sildim ben. Ayarlara arka plan uygulamaları yazıp uygulamaların arka planda olmasını da tercihinize göre engelleyin lütfen.

Yapacağım teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı