Bilgisayar Boştayken Yüksek RAM Kullanımı

Son Anka

Kilopat
Katılım
20 Eylül 2015
Mesajlar
667
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle iyi akşamlar ve forumlar diliyorum herkese. Evet başlıktan anlaşılabileceği gibi sorunum bilgisayarımda var olan gereksiz ve ciddi anlamda aşırı RAM kullanımı. Bilgisayarımda 2x8 olmak üzere 16GB RAM miktarı bulunmakta ve kullandığım RAM'lerde herhangi bir sorun yok. Ancak yaklaşık olarak 1-2 haftadır bilgisayarımda böyle bir sorun gözlemlemeye başladım ve sebebini anlayamıyorum. Eğer bu durumu bilgisayarı ilk açtığımda fark eder ve reset atarsam düzeliyor ve bir süre daha tekrar yaşanmıyor ancak fark etmediğimde özellikle oyunlarda takılmalar ve kasmalara sebep olabiliyor.
Kimi zaman yayın açtığımda bunu fark etmemiş oluyorum ve yayın ile oyun takılıyor kapatma şansımda olmadığı için beni hayli sinir ediyor. Fark edene kadar ki süreçte kayıt ve yayının çöp olması da cabası. Virüs taraması yaptım, orijinal Windows 10 PRO kullanıyorum ve genel olarak bilgisayarımda herhangi bir korsan yazılım bulundurmuyorum. Sebebi ne olabilir acaba? Cidden canımı sıkan bir hal aldı bu iş, eğer bilginiz var ve yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler :)

Screenshot_1 222.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kullanılabilir pozisyonda 16GB RAM bellek bulunsa 1GB'lık Chrome bellek tüketiminde %86 kaynak kullanmazdı sistem. Zaten bellek kullanımına göre sıralamışsın listeyi. Performans sekmesinden tam sayfa bir fotoğraf paylaşır mısın rica etsem?

Sistem boştayken kullansa kullansa 2,8 - 3GB kullanır en fazla. Bir anormallik var gibi, şu rapordan da ekleyelim istersen : AIDA64 HTML Raporu Oluşturma Rehberi
 
Belleğin o kadar dolu olmasının sebebi Windows 10 1709 chrome-un fazla bellek kullanması.Bendede şuan 800 mb ram yiyor.
 
Bilgisayar açılışındaki başlatılan programları devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Arka plan'da çalışan uygulamalardan kaynaklıdır büyük ihtimal
 
Dostlar tavsiyelerinizi anlıyorum ama kullanım kısmında %90'lık kullanım olacak hiç bir şey yok :D Ayrıca reset attığımda sorun kısa süreli olsa da çözülüyor ve tekrar PC'yi açana kadar yaşanmıyor yani sizin söylediğiniz şeyler ile alakası olduğunu sanmıyorum :D Kullanan şey her ne ise kullanım listesinde yok.
 
İşlem listesinde MSI Killer Network hizmetini gördüm, bu uygulamayı kaldırın ve tekrar deneyin. Forumda bu uygulama yüzünden hafıza sızıntısı yaşayan arkadaşlar olmuştu, denemenizde fayda var.
 

Geri
Yukarı