Bilgisayar çalışıyor ama açılmıyor

:D Haklısınız, parçaları iyice taktığımdan eminim.(?)
Sistem özelliklerim;
İntel Core 2 Duo E7200 Cpu (Stock İntel Fan)
2 GB 1+1 RAM 667 Mhz
Ati Radeon HD 3450+ (512 MB Ekran Kartı ( Kaç bit olduğunu bilmiyorum)
PSU 350 Watt PRO2000
Ses Kartı Creative Sound Blaster 5+1
HDD 160GB Hitachi
Kasa PRO2000 E350A

Şuan hatırladıklarım bunlar, bilgisayar hazirandan beri böyle benim tahminim ram yuvası ama sizlere de danışmak istedim. Birde hdd yi başka pc de.denediğimde windows logosunda takılıyo başlangıç onarma onaramıyor bunlarda ek bilgi olsun. (Yazılımla alakası yok gibi ama olsun yazayım dedim) bazı parçaları hatırlamıyorum daha sonra eklerim şimdiden teşekkürler... :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

İşlemciye bakınca BIOS pilin bitmiştir tahmininde buluyorum, muhtemelen de tutturdum.Belki 5 liraya sorunu çözersin.
HDD'i ise başka yerde açmaya çalışmışsın, orada yeniden windows kur, sorun var mı yok mu emin olursun.

Selamlar
Hocam cevap verdiğin için teşekkür ederim.7 senedir pili değiştirmedim hemen deniyorum.

+ RAM'i çıkartınca bip bip bip ses geliyor takınca hiç ses gelmiyor
+Anakartın modeli 45 CMX Series 45 GMX Series

Pili değiştirdim üstünde cr2032 vardı bende kullanılmamış cr2025 taktım hala aynı.

Farklı pil sorun çıkarır mı emin değilim, ama ilk etapta şunu söyleyeyim sen daha incesini takmışsın.
RAM çıkarınca ses olması normal.

Ucuz olması sebebiyle orjinal ölçülü pil dene derim..Yukarıda söylediğim gibi kesin bilgim yok ama şu kesin:
Sıkıştırmalı pil sistemin varsa, senin koyduğun ince olduğundan temas az olur, son iki rakam pil yüksekliği.
Pil serbest ise elektrikçi bandıyla sıkı sarıp dene istersen.

Bir de şunu dener misin?
Fişi tak, dediğine göre makina çalışacak, sonra kasanın power düğmesine bilgisayar kapanana kadar bas. Kapandıktan sonra düğmeye basarak açmaya çalış..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı