Bilgisayar Çalışıyor Ama Ekrana Görüntü Gelmiyor

BreawLord

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Ögrencisi
Arkadaşlar bilgisayarı açıyorum gayet güzel çalışıyor. Aradan biraz zaman geçtikten sonra ekranın görüntüsü gidiyor ancak monitörün ışığı yanıp sönüyor. Tıpkı bilgisayarı sadece kapatıp monitörün fişini çekmessiniz de ışığı yanıp söner ya aynı durum ancak kasa çalışmaya devam ediyor. Fan dönüyor.
Sorun ne olabilir?

Muhtemel sorunlar;

1- Monitörün kondansatörleri yanmış olabilir, bir bilgisayarcıya götürün kısa sürede halleder. Ücret en fazla 20 TL tutar. (Aynısı bende de vardı, daha 1 hafta önce değiştittirdim)
2- RAM yuvadan çıkmış olabilir. Kasayı açıp RAM'leri çıkartıp, takınız.
3- BIOS pilini çıkartıp, takınız.

Öncelikle bu tür durumlar genellikle işlemciden ikincisi ise RAM kontrolleridir. Arkadaşım senden anakartın marka modelini isteyeceğim fakat konunun üzerinden saatler geçmiş gene de işlemci fanını ve RAM'lerını dahil olmak üzere bakım kontrolu yap.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM sorunu olduğunu sanmıyorum ram problemlerinde ekrana görüntü gelmez.
Anakartın üzerinde onboard bağlantı seçenegin varsa oraya bağlayıp çalıştırmayı dene, sorun ekran kartında değilse aklıma sadece psu geliyor.

Ram' leri sök tak çalışır. Nasıl oluyor bende bilmiyorum ama oluyor. :D
Sorun çözülmezse BİOS pilini sök tak. Bu da genel bir çözümdür ancak yine olamadıysa sorun garanti monitörde. Benim düşüncem, eğer sorun biosla ilgili olsaydı görüntü hiç gelmezdi. Ram' ler ile ilgili yorumum yok ama aynı şekilde olabilir. Monitörü bir yere göstermekte fayda var.

Ram' leri sök tak çalışır. Nasıl oluyor bende bilmiyorum ama oluyor. :D
Sorun çözülmezse BİOS pilini sök tak. Bu da genel bir çözümdür ancak yine olamadıysa sorun garanti monitörde. Benim düşüncem, eğer sorun biosla ilgili olsaydı görüntü hiç gelmezdi. Ram' ler ile ilgili yorumum yok ama aynı şekilde olabilir. Monitörü bir yere göstermekte fayda var.
Aynen öyle BIOS'da sorun olsaydı ekrana hiçbir görüntü gelmezdi. RAM'leri sök tak yine olmazsa sorun büyük ihtimalle monitördedir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı