sdcaln
Hectopat
Daha fazla  

- Sistem Özellikleri
- 1. / Intel i5 12400f , Asus Tuf B760m-plus Wifi , Asus Dual Rtx 4060 8gb , Corsair Vengeance Rgb Pro Sl 4x8 32gb , Samsung 990pro 1Tb , Wd Blue Sn750 500gb , 500+500 Seagate Barracuda , Nzxt H5 flow , Nzxt Kraken 240 , Nzxt 750w , Steelseries Rival 600 , Steelseries Apex 7 , Steelseries Arctis Nova Pro Wireless , Asus Tuf VG27AQ1A
Arkadaşlar birçok kişi bu sorunu daha önce yaşamış, bende ilk defa yaşamıyorum daha önceki sistemlerimde başıma gelmişti. Kimi zaman sadece RAM'larimi temizleyince düzeldi kimi zamanda sorun yaratan bir hard diski çıkartınca hatta klavye fare sebebiyle bile bug dediğim bu durumu yaşadığım oldu. Genelde bilindik çözümlerden başlayarak her seferinde deneme yanılma ile çözdüm. Ancak 2 gün önce gene rutin bir temizlik için sadece ekran kartımı PSU Power tuşu kapalı ve fişi çekik bir şekildeyken çıkartıp taktıkdan sonra bu sefer aynı sorunu daha zor bir şekilde yaşıyorum. Ekran kartımı çıkartıp tektar taktım, fişleri ve girişleri kontrol ettim, 4 RAM'imi de çıkartıp temizleyip geri taktım, hard disk ve SSD'lerimi kontrol ettim. Hiçbir şekilde açamadım. O gün akşam fişten çekili şekilde bıraktım ertesi gün tekrar denedim aynıydı. Sonra sorun ekran kartı nedeniyle başladığı için ona odaklandım. Ekran kartımı çıkartıp temizleyip takmıştım zaten bu sefer söküp sistemi o şekilde başlatmayı denedim ve işe yaradı. Sistemi kartla tekrar başlattım ve kontrollerimde hiçbir sıkıntı yoktu voltaj değerleri sıcaklıklar veya oyun içi her şey tamamen normaldi birkaç kez yeniden başlattım geri açılmama durumu oluyor mu diye ve açılıyordu. Akşamüstü sistem açıkken birden takıldı hiçbir şekilde tepki vermiyerek zarrrr diye zarlıyordu bekledim ama nafile. Kasadan kapattım tekrar açmak istedim ve en başa döndüm yine klavye farea elektrik gitmiyor sistem başlamıyordu. Tüm bu süre boyunca güç tuşuna basınca arıza ışıkları 1 saniye kırmızı daha sonra tamamen turuncu DRAM ışığı şeklinde yanmaya devam ediyor. O gün yine sıkıldım ve bıraktım ertesi gün tek marşta sorunsuz çalıştı. Mantıklı bir açıklama bulamadım ve akşam gene dondu kapatmak zorunda kaldım yine açılmıyor. Sorun nerede olabilir? Farklı bir çözüm önerisi olan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör: