Bilgisayar çok fazla mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Berat8992

Kilopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/11aS0xxlqO8NJAlj-LUxntZoPUP4IuBNc?usp=sharing
Ekran kartı
Nvidia GTX 1650 Ti
İşlemci
Ryzen 7 4800H
Merhbalar, bilgisayar son 2 günde 5 kere mavi ekran verdi. Üstüne bir de bu 5 hata dışında bilgisayar bir anda donuyor ve arkada drrrr gibi bir ses geliyor. Ben açma kapama tuşuna basmayınca düzelmiyor ve bu hataya dair minidump dosyası oluşmuyor. Uzun bir süredir olmuyordu. Fakat olduğunda ise aynı gün defalarca kez oluyor. Özellikle Albion oynarken veya arkada birden fazla Chrome sekmesi açıkken oluyor. İş yerinde ve evde oyun oynarken kullandığım bir bilgisayar, bu sebeple acil yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İçinizin rahat etmesi adına kaldırmanız iyi olmuş diyebilirim.

Cihazınızı 2 gğn gözlemleyelim. Olumlu/olumsuz dönütünüzü bekliyor olacağım.
Son hatanın üzerinden başka henüz bir sorun olmadı. Yüksek ilgi alakanız için teşekkür ederim. Bir gelişme olduğunda sizlere bildireceğim.

Son hatanın üzerinden başka henüz bir sorun olmadı. Yüksek ilgi alakanız için teşekkür ederim. Bir gelişme olduğunda sizlere bildireceğim.
Rica ederim ne demek🙂
Bir etiket uzağınızdayım.

Saygılarımla.

Ben dün bütün güncellemeleri yaptım, hatta Driver Identifier kullanarak kontrol de sağladım tekrar tekrar. Şu anda tekrar yükledim ama daha güncel olan bir sürücü yok gibi. Sürekli farklı bir şey yüzünden mi oluyor bu durum yoksa birbirini tetikleyen şeyler mi söz konusu? Anlayamadım maalesef.

Donanımsal bir sorun gibi durmuyorsa temiz bir kurulum yapsam sorun çözülür mü? Çünkü çok can sıkıcı bir hal almaya başladı. PC 1 dakika önce kendini yeniden başlattı kafasına göre ve minidump dosyası da yok bu sefer.

Merhaba.

Realtek Bluetooth sürücüsü potansiyel şüpheli olarak görünüyor. Bluetooth sürücünüzü güncelleyelim.

Tekrardan merhaba, yeni bir USB hazırlayıp temiz kurulum yaptım. Temiz kurulum bitip ana ekran geldikten hemen sonra 2 kere daha hata aldım. Ondan sonra AMD, NVIDIA sürücülerini elle yükledim. Geri kalanı için ise Driver Identifier kullandım. Şu an güncel olmayan herhangi bir şey gözükmüyor. Gerekli belgeleri aşağıya ekledim.

Son düzenleme:
Merhaba.

Hemen inceliyorum.

HYPERVISOR_ERROR hatası alınmış.

İşlemci kaynaklı bir hata oluşmuş. İşlemci, Hipervizör isteğini yürütürken hataya düşmüş.

Logların hepsi temiz görünüyor. Diğer dosyada da hata sebebi bilinmeyen modül olarak görünüyor.
Kafam karıştı gerçekten.

Deneme yanılmadan başka bir yöntem de gelmiyor aklıma.

İşlemciye stres testi uygulayalım.

Prime95 ile işlemciye 30 dakikalık stres testi uygulayalım. İşlemcide bir kararsızlık var mı bunu gözlemlemiş oluruz.

Son düzenleme:
Merhaba.

Hemen inceliyorum.

İşlemci kaynaklı bir hata oluşmuş. İşlemci, Hipervizör isteğini yürütürken hataya düşmüş.

Logların hepsi temiz görünüyor. Diğer dosyada da hata sebebi bilinmeyen modül olarak görünüyor.
Kafam karıştı gerçekten.

Prime95 ile işlemciye 30 dakikalık stres testi uygulayalım. İşlemcide bir kararsızlık var mı bunu gözlemlemiş oluruz.
Buraya ilk yazdığımda 1 saatlik OCCT Stability testi uygulamıştım, bir sorun bulamamıştı. Prime95 ile yapmamı ister misiniz yine de?
Bu arada sizi aşırı meşgul ettim kusura bakmayın.

Merhaba.

Hemen inceliyorum.

İşlemci kaynaklı bir hata oluşmuş. İşlemci, hipervizör isteğini yürütürken hataya düşmüş.

Kafam karıştı gerçekten.

Prime95 testi tam 30 dakikadır açık ve herhangi bir hata vermedi.

Buraya ilk yazdığımda 1 saatlik OCCT stability testi uygulamıştım, bir sorun bulamamıştı. Prime95 ile yapmamı ister misiniz yine de?
Bu arada sizi aşırı meşgul ettim kusura bakmayın.

Prime95 testi tam 30 dakikadır açık ve herhangi bir hata vermedi.

Hocam yaklaşık 22 saattir bilgisayar hata vermedi. Fakat daha yeni bir kere yeniden başlatma oldu. Malwarebytes mı yeniden başlattı orasını anlayamadım ama olay görüntüleyicisinde yine AMD'nin scep yani sertifika hatası vardı. Tam yeniden başlatma anında. Uzun bir süredir araştırma yapıyorum ve BIOS güncelleme ile sorununu çözenler olduğunu fark ettim. Fakat daha güncel bir BIOS sürümü bulamadım. Bu konuda yardımınızı bekliyorum.
Günce BIOS sürümüm: FCCN21WW

Son düzenleme:
Merhaba.

BIOS güncellemesini ben de araştırdım ancak maalesef bulamadım.
Lenovo pişmanlıktır :/
Neredeyse 1 gün olacak mavi ekran vermedi ama o AMD'nin SCEP hatasını hala görüyorum. Çok can sıkıcı bir hal aldı malesef.

Lenovo pişmanlıktır :/
Neredeyse 1 gün olacak mavi ekran vermedi ama o AMD'nin scep hatasını hala görüyorum. Çok can sıkıcı bir hal aldı maalesef.

Son durum hakkında güncelleme yapıyorum. Bilgisayarın kasasını falan açıp her şeyi temizledim. Termal macun değişimi yaptım. Her şeyi sök tak yaptım, kontrolünü sağladım.

MemTest86 testini uyguladım, 2 saat 32 dakika sürdü ve herhangi bir hata bulamadı.
OCCT aracılığıyla stability ve linpack testlerini tekrar uyguladım. Ayrıca VRAM testini de uyguladım bu sefer. Yine hata oluşmadı. İşlemci 80 85 derece, 4.1 GHz, 45 W şeklinde bir ortalama veriyor. Ekran kartı ise 55 derece civarında oluyor. Prime95 testleri de yine herhangi bir hata bulamıyor.

SSD ve ekran kartı için hangi testi uygulamam gerektiği konusunda bilgisizim. Bu konuda desteğe ihtiyacım var.

Ayrıca hata iki şekilde gerçekleşiyor: Birincisi iş için Chrome pencereleri açıkken bir anda reboot oluyor. İkincisi ise Albion'a her girdiğimde 10 dakika civarı oynatıyor, sonra direkt mavi ekran veriyor.
Son mavi ekran dosyasını ve şimdiye kadar olan her şeyin detaylarını aşağıdaki linkte kategoriler şeklinde ayarladım. Ben artık işin içinden çıkamıyorum maalesef.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı