Bilgisayar Çok Kasıyor

doruk845

Kilopat
Daha fazla  
İnternette gezerken bile bilgisayarım kasıyor. Daha yeni format yedi. SSD taktırdım SSD ile ilgisi olabilir mi? Bir de bataryası şişmiş, 2 yıldır bilgisayarı kullanıyorum ve daha hiç temizlemedim. Temizlememem ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
  1. Sistem özellikleriniz nedir? Sisteminiz dizüstüyse marka ve modeli nedir?
  2. Sistemi hiç temizlememeniz başlıca hata. Sistemi açın, fan girişlerini ve fanı temizleyin, termal macunu değiştirin. Siz yapamıyorsanız güvenilir bir bilgisayarcıya yaptırın. "Bilgisayarcı" bakkallara yaptırmayın. Eğer sisteminiz çok ısınıyorsa işlemciniz frekans düşürüyor olabilir.
  3. Bataryası şişmişse o bilgisayar her an patlamaya hazır bir bomba gibi. Mümkünse bataryayı değiştirin, mümkün değilse bataryasız kullanın.
  2. Sistemi hiç temizlememeniz başlıca hata. Sistemi açın, fan girişlerini ve fanı temizleyin, termal macunu değiştirin. Siz yapamıyorsanız güvenilir bir bilgisayarcıya yaptırın. "Bilgisayarcı" bakkallara yaptırmayın. Eğer sisteminiz çok ısınıyorsa işlemciniz frekans düşürüyor olabilir.
  3. Bataryası şişmişse o bilgisayar her an patlamaya hazır bir bomba gibi. Mümkünse bataryayı değiştirin, mümkün değilse bataryasız kullanın.

Çözüm
Sistem dizüstü Lenovo Ideapad 520 modeli. Sistemi kendim açmamı tavsiye eder misiniz ? Bataryanın 3-5 gün daha idare etmesi için neler yapabilirim ?

Bence Bataryayı hemen değiştir hiç birşey sağlığından önemli değil o batarya patlarsa olabilecek şeyleri düşün.
Batarya gömülü olduğu için Antalyada bir yerde bulamadım. Bulabileceğim bir yer var mı ?
Bence Bataryayı hemen değiştir hiç birşey sağlığından önemli değil o batarya patlarsa olabilecek şeyleri düşün.
Peki patlamasını engellememin bir yolu yok mu ya da geciktirmenin ?

Son düzenleme:
Peki patlamasını engellememin bir yolu yok mu ya da geciktirmenin ?

Bilgisayarın bataryasının anakarttan bağlantısını kesin. Tek çare bu.

Bir de vidalanmış bir bataryaysa bataryayı sökmeyi deneyebilirsiniz. Eğer yapışkanlıysa çıkarmaya zorlamayın. Bataryaya zarar verebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bugün bataryayı değiştirdim. Çok sevdiğim bir oyun olan Europa Universalis IV oynarken bile 1 FPS. Oyunu oynayamıyor ve bu bütün oyunlarda böyle. CPU %100 diyor.

Hocam büyük ihtimalle anakartınız yanmış. Benim eski bilgisayarımda da aynı sorunlar vardı. Virüsten şüphe etmenize gerek yok fakat CPU neden 100% gösteriyor onu çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU kullanımının anakart ile alakası yok. Eğer çözemediysen mesaj yazıp kirletme.

CPU kullanımını çözemediğimi söylemiştim zaten. Genelde bilgisayar kasması anakart yüzünden olur FPS fazlasıyla düşer ve ekran sürekli donar aynı sorunu yaşadığım ve yeni bir PC toplamak zorunda kaldığım için biliyorum bu durumu. Bence birinin düşüncesini karalamadan önce düzgünce okumalısınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı