Bilgisayar donanımları için güvenilir performans listeleri nelerdir?

BulutLar

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar kendim bilgisayar toplamak istiyorum fakat bilgisayar bileşenlerini performans konusunda birbirleriyle nasıl karşılaştıracağımı bilemiyorum. İnternetten araştırdığımda çok çeşitli siteler ve testler gördüm. Bunların hangisini referans almalıyım? Örnek olarak ;

Vergleich: Desktop-Prozessoren im Test - CHIP

Best Processors August - 2015

Bu iki sitedeki listelerin sıralamaları farklı. Hangisini dikkate almak daha doğru olur? Ayrıca diğer sistem bileşenleri için bildiğiniz güvenilir listeler var mı? Paylaşırsanız çok sevinirim. :) Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. Konu yeri konusunda hata yapmışsam eğer yönetici arkadaşlar uygun yere yönlendirirlerse çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu gibi sitelere güvenmeni tavsiye etmiyorum. Bunun yerine forumda biraz vakit harcayarak ve Technopat'ın çekmiş olduğu videoları izleyerek bu bilgileri öğrenmen mümkün. Örneğin ekran kartında soldan ikinci rakama bakılır. Mesela GTX 970 ile GTX 980'i ele alalım. GTX 970'in soldan 2. rakamı 7, GTX 980'in ise 8. Yani GTX 980 daha güçlü bir kart. Fakat bundan daha önemli bir şey vardır ki o da mimari. Örneğin bu seferde GTX 780 ile GTX 980'i ele alalım. İkisi de eşit duruyor ilk kurala göre. Fakat GTX 980 Maxwell mimarisine sahip, az güç tüketen, daha güncel ve daha güçlü bir ekran kartı. Bu gibi şeyleri zamanla öğrenebilirsin. İşlemciler zaten artık eski Pentium'lardaki gibi değil. Model adları var artık. Örneğin i5 4460 i5 4690'dan iyi. Zaten model numarasından da belli oluyor. AMD ile nasıl karşılaştıracağım dersen burada ilk başlarda videolar devreye giriyor. Güvenilir YouTube kanallarının karşılaştırmalarını izleyebilirsin. Bu şekilde izleye izleye zamanla kendin hangisi hangisinden iyi diye tahmin edebileceksin. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim zaman ayırıp öneride bulunduğunuz için. Biraz kolaya kaçmak istedim ama olmadı :) Technopat ile daha yeni tanıştım ama görebildiğim kadarıyla çok güzel bir içeriğe sahip. Bugünden tezi yok söylediğiniz gibi araştırmaya başlayacağım.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı