Bilgisayar Ekran Kilitlenme Sorunu

Slmnbrknk

Hectopat
Daha fazla  
2017'nin Aralik ayinin 27 sinde yeni bir PC aldim. Aldigimdan beri bu sorun devam ediyor ve cozumu hala bulamadik. Sorunum:

Bilgisayar ekrani herhangi bir zamanda(oyun oynarken, masaustunde gezinirken... vb) kilitleniyor. Mouse ve klavyenin isiklari yaniyor fakat islevsiz hale geliyor. Ekranda hicbir islev yapamiyorum. Ekran karti fanlari, islemci fani ve kasa fanlari calisir durumda oluyor bu sorun devam ederken. Tum parcalari servise gonderdim. Bir tek anakartta sorun cikmisti.

Ben de anakarti degistirip 0 dan yeni bir anakart aldim(eski anakart: ASUS B350M-K). Anakarti degistirince duzelecegini saniyordum bu sorunun. Fakat duzelmedi. Nasil cozebilirim bu sorunu? 4 aydir bu sacma sikintiyla ugrasiyorum ve gercekten can sikici olmaya basladi. Aklimda 1 ihtimal var: Anakarti degistirdikten sonra HDD'ye format atmadim. Bu nedenle eski anakartin driverlari ile yeni anakart cakisiyor ve bu sorun oluyor. Pek sanmiyorum ama aklima bir tek bu ihtimal geliyor.

Bir de cok ama cok dusuk bir ihtimal geliyor aklima. O da su: MSI'nin sitesine girip anakartimin destekledigi RAM modellerine baktigim zaman bende bulunan RAM modeli ile uyusmuyor. Ayni modelinin CL16 gecikmesine sahip RAM'leri destekliyor. (RAM modelim: CMK8GX4M1A2400C14R)

PC ozelliklerim:
  • -Ryzen 1200
  • -MSI B350M GAMING PRO
  • -Corsair Vengeance 8GB 2400 MHz
  • -Dark Equalizer
  • -High Power 500w +80 PSU
  • -INNO3D 1050TI

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla bende baya araştırdım simdi microsoft tan yardim istedim beni aradilar mail adresime yeni windows yükleme linki gönderecekler usb ye alıp kurucam olmazsa yarin sabah tekrar aricaklar bakalim ins hallolur
Eger daha onceden bi kac kez format attiysan ve sorun hala duzelmediyse, bunun windowstan kaynaklandigini dusunmuyorum brom. Buyuk ihtimal senin sorunun dq donanimsal.
Daha önce 1 kere bile format atmadim :/

Daha önce 1 kere bile format atmadim :/
O zaman yazilimsal olma ihtimali var. Umarim yazilimsaldir da ugrasmazsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Parcalari aldigim magazayi aradim. Onlar daha onceden benim PSU m dahil tum parcalari kendi sistemlerinde denemisler. Hicbirinde sikinti cikmamis. Artik bu sorunun cozulecegine inanmiyorum. Geriye parcalari tek tek satmak kaliyor. Yardimlariniz icin tesekkur ederim.

Arkadaslar soyle birsey farkettim: eger PSU'nun kablosunu tam oturrturmayip da yarim birakirsam, bu sorun olmuyor. Demin bunu farkettim. Ben de PSU'dan kaynakli olup olmadigini anlamak icin eski kasamdaki 300w lik PSU ile deneyecegim simdi. Eger yeni bir gelisme olursa burayi guncelleyecegim.

Dostlar. Cok garip birsey oldu biraz once. Eski kasamdaki PSU'yu taktim bilgisayarima. Ayni sorun onunla birlikte de oldu. Ben de normal PSU'mu tekrar taktim ve PC'yi actim. PC'de takilirken yine ayni sorun oldu. Daha sonrasinda ben, PSU'nun kablosunu bilgisayari kapatmadan hafifce oynattim. Kilitli ekran birden duzeldi. Aca sorun kabloda mi? Yoksa gercekten PSU'da mi?

Son düzenleme:
2017'nin aralik ayinin 27'sinde yeni bir PC aldim. Aldigimdan beri bu sorun devam ediyor ve cozumu hala bulamadik. Sorunum:

Bilgisayar ekrani herhangi bir zamanda(oyun oynarken, masaustunde gezinirken... Vb) kilitleniyor. Mouse ve klavyenin isiklari yaniyor fakat islevsiz hale geliyor. Ekranda hicbir islev yapamiyorum. Ekran karti fanlari, islemci fani ve kasa fanlari calisir durumda oluyor bu sorun devam ederken. Tum parcalari servise gonderdim. Bir tek anakartta sorun cikmisti.

Ben de anakarti degistirip 0'dan yeni bir anakart aldim(eski anakart: ASUS B350M-K). Anakarti degistirince duzelecegini saniyordum bu sorunun. Fakat duzelmedi. Nasil cozebilirim bu sorunu? 4 aydir bu sacma sikintiyla ugrasiyorum ve gercekten can sikici olmaya basladi. Aklimda 1 ihtimal var: Anakarti degistirdikten sonra HDD'ye format atmadim. Bu nedenle eski anakartin Driver'lari ile yeni anakart cakisiyor ve bu sorun oluyor. Pek sanmiyorum ama aklima bir tek bu ihtimal geliyor.

Bir de cok ama cok dusuk bir ihtimal geliyor aklima. O da su: MSI'nin sitesine girip anakartimin destekledigi RAM modellerine baktigim zaman bende bulunan RAM modeli ile uyusmuyor. Ayni modelinin CL16 gecikmesine sahip RAM'leri destekliyor. (RAM modelim: CMK8GX4M1A2400C14r)

PC ozelliklerim:
  • -Ryzen 1200.
  • -MSI B350M GAMING PRO.
  • -Corsair Vengeance 8 GB 2400 MHz.
  • -Dark equalizer.
  • -High Power 500W +80 PSU.
  • -INNO3D 1050 Ti.

Ustam sorununu cozebildin. Mı cozebildiysen nasıl.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı