Bilgisayar fanlarını kapatmak zararlı mıdır?

SeyitEkrem

Hectopat
Makaleler
4
Merhaba. "fan Control" adında bir uygulama indirdim ve kasamdaki tüm fanlarını buradan kontrol edebiliyorum. Fan #1 ve fan #2 fanlarını kapattığımda bilgisayarda çalışan fan kalmıyor ve bilgisayardan hiç ses çıkmıyor. Ben tüm gece boyunca bu fanları kapatıp uyusam bilgisayar zarar görür mü acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. "fan Control" adında bir uygulama indirdim ve kasamdaki tüm fanlarını buradan kontrol edebiliyorum. Fan #1 ve fan #2 fanlarını kapattığımda bilgisayarda çalışan fan kalmıyor ve bilgisayardan hiç ses çıkmıyor. Ben tüm gece boyunca bu fanları kapatıp uyusam bilgisayar zarar görür mü acaba?

En yüksek işlemci sınırını düşürerek ısınmasını engellemeniz gerekiyor.

Sorun olmaz ama bilgisayarın kararına bırakmanız daha sağlıklıdır.
Örneğin gece ben ses çıkmasını istemiyorum her fanı %0'a alsam sıkıntı olmaz değil mi

Ayrınca, sanırım uygulamayı yüklemeden önce ekran kartı fanlarım çalışmıyordu :D. Bilgisayarı alalı 3-4 ay oluyor.

Örneğin gece ben ses çıkmasını istemiyorum her fanı %0'a alsam sıkıntı olmaz değil mi?

Hayır olmaz ama arkadaşın yukarıda belirttiği gibi işlemciyi sınırlayarak ısınmamasını sağlayın ki garantiye alın.

Örneğin gece ben ses çıkmasını istemiyorum her fanı %0'a alsam sıkıntı olmaz değil mi?

Ayrınca, sanırım uygulamayı yüklemeden önce ekran kartı fanlarım çalışmıyordu :D. Bilgisayarı alalı 3-4 ay oluyor.

Ekran kartı fanları çoğu zaman zaten çalışmıyor basit şeylerde. Aşırı yüklerde çalışıyorlar bu normal. Pasif soğutmaları yeterli oluyor genelde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı