Bilgisayar faresi sıcak su ile yıkanıp ardından kurutulur ise sorun olur mu?

847445

Picopat
Arkadaşlar merhaba kablolu bir farem var kürdan ile ara hatları temizliyorum, fırça ile temizliyorum üzerinde her türlü kalıntı kalıyor sıcak ve deterjanlı suda yıkayıp ardından iyice kurutur isem sorun çıkar mı? Böyle klavye yıkayanları gördüm ama fare yıkayanı görmedim.

Arkadaşlar merhaba kablolu bir farem var kürdan ile ara hatları temizliyorum, fırça ile temizliyorum üzerinde her türlü kalıntı kalıyor sıcak ve deterjanlı suda yıkayıp ardından iyice kurutur isem sorun çıkar mı? Böyle klavye yıkayanları gördüm ama fare yıkayanı görmedim.
Pahalı bir şeyse denemeyin bence

Birisi seni 100 derecede yikasa ve kurulasa derilerin yanar ve kabuk baglar bir sure sonra degil mi?

Elektronik devreler de su ile temas ettiginde bir sure sonra ayni kabuk baglar gibi oksitlenme yapar. Ancak devreler insan vucudu gibi kendisini iyilestiremiyor malesef, geri donusu olmayacak.

Sıvı teması sonucu fareniz bozulabilir. Açıp sadece dış plastik kısmını yıkarsınız sorun olmaz diye düşünüyorum.

Maalesef bu fare açılmıyor hocam. 6 yıl önce BİM'den 50 TL'ye almıştım markası polo Smart açılsa açardım daha çok fare temizledim çünkü :D

Birisi seni 100 derecede yikasa ve kurulasa derilerin yanar ve kabuk baglar bir sure sonra degil mi?

Elektronik devreler de su ile temas ettiginde bir sure sonra ayni kabuk baglar gibi oksitlenme yapar. Ancak devreler insan vucudu gibi kendisini iyilestiremiyor maalesef, geri donusu olmayacak.

Şu an fareden senin hakkında düşündüğüm şeyler için özür dileyesim geldi :D

İçini aç, elektronik aksamı sök, geri kalana ne yaparsan yap.

Açılmıyor hocam maalesef.

Elektronik aksamı sökersen sorun yaşamazsın. Ama çok sıcak suda yıkarsan plastiğin şekli bozulur ılık suda temizle.

Emin misin? Altındaki kauçukları sök, onun altında vida deliği vardır muhtemelen.

Sökülmemesinin nedeni vidalar değilmiş hocam sağda ve solda olmak üzere iki tane alyan gerektiren vida var alyan vidalar iki ayrı parçayı tutuyor iki parçada ortaya bağlanıyor sağda ve soldaki bu iki parça çıktığı zaman kızak gibi öne kayması lazım alt parçanın kötü haber evdeki hiçbir alyan olmadı :D BİM de satılan üründe bu kadarını beklemezdim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı