Bilgisayar hacklendi

MustiYigit

Hectopat
Dün, saçma sapan bir dosya indirmem sonucu yanlışlıkla virüs indirdim. PC'yi direkt sıfırladım ama hâlâ etkilerini görüyorum. Bir sürü oyun hesabım çalındı ve bugün de Mega hesabımı çaldılar. Mailime erişimim yok diye gösteriyor. Microsoft Defender uyarı veriyor ama adam her türlü şekilde hesaplarımın mailini değiştirebiliyor. Ne yapmam gerek?

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce erişebildiği bilgilerden dolayı mailinize kontrol edebiliyor muhtemelen. Fakat sıfırlamadan ziyada temiz 0 bir Windows kurulumu atın.

Bilmiyorum tamamen temiz bir sıfırlama yaptım ama bilmiyorum Windows'un kendi yerınden en temiz temizlikten yaptım.

Lütfen bilgisayara sıfırlamak yerine format atın mailinizi bırakma şansınız varsa bırakın.

Benim anlamadığım telefondan onay olmadan nasıl girdiği ve giriş yaptığına dair hiçbir iz yok ama benim hesap kurtarma maillerimi siliyordu.

Önemli dosyalarınızı ayrı bir diske veya başka bir USB belleğe yedekleyin. Sonra Windows'un içinden sıfırlama şeklinde değil, USB ile temiz windows kurulumu yapın. Kurulum sonrası Malwarebytes veya Kaspersky gibi bir antivirüs kurun ve önemli dosyalarınızın olduğu diski veya USB belleği taratın. Giriş yapabildiğiniz tüm hesaplarınızın şifresini değiştirin ve 2 adımlı doğrulama, telefon onayı gibi güvenli giriş seçeneklerini aktif edin. Giriş yapamadığınız hesaplarınız varsa ilgili hizmetten (Google, Microsoft) destek alabilrsinz. Bu şekilde virüs ve yetkisiz erişimden kurtulursunuz.

Sonrasında eğer emin olmadığınız bir dosya indirecekseniz antivirüsün çalışır durumda olduğundan emin olun.

Bilmiyorum tamamen temiz bir sıfırlama yaptım ama bilmiyorum Windows'un kendi yerınden en temiz temizlikten yaptım.

Benim anlamadığım telefondan onay olmadan nasıl girdiği ve giriş yaptığına dair hiçbir iz yok ama benim hesap kurtarma maillerimi siliyordu.
Virüs mirüs kalmamıştır. Temizledikten sonra şifrelerini falan değişmemişsindir adam da fırsat bilmistir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı