Bilgisayarım hacklendi

Yahtigin

Zeptopat
Daha fazla  
İyi sosyaller. Sabah önce DC'min hacklendiğini fark ettim. Sonra maili bir kontrol ettim Steam de hacklenmiş. İki hesabın da şifrelerini değiştirdim. Steam Guard açık olmasına rağmen hesabıma giriş yapılmış. Onay vermediğimi biliyorum. Sonra bilgisayarımı açtım tüm hesaplarımı maillerimi 2FA yapıp ne kadar güvenlik seçeneği varsa açtım. Zararlı olabilecek yazılımları sildim ve virüs taraması da yaptım. Bilgisayarımda haberim olmayan bir g: Diski açılmış 0 Bayt boyutunda. Açmaya çalışınca erişim engeli düşüyor. Biçimlendirmede yeterli hakkınız yok diyor. Google'da arattım yaşadığım durumu anlatan videolar var ama çözemediler. Disk yönetimi sekmesinde de gözükmüyor o disk. CMD üzerinden chkdsk: G: /f /r çalıştırmayı denedim admin olarak. Şu cevapla karşılaştım:
Access denied as you do not have sufficient privileges or.
The disk may be locked by another process.
You have to invoke this Utility running in elevated mode.
And make sure the disk is unlocked.
Ne yapacağım konusunda bir fikrim yok...
Allah için yardım edin.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    157,5 KB · Görüntüleme: 97
  • Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    303 KB · Görüntüleme: 95
  • Ekran Görüntüsü (6).png
    Ekran Görüntüsü (6).png
    178,3 KB · Görüntüleme: 85
  • Ekran Görüntüsü (7).png
    Ekran Görüntüsü (7).png
    177,8 KB · Görüntüleme: 81
  • Ekran Görüntüsü (8).png
    Ekran Görüntüsü (8).png
    177,5 KB · Görüntüleme: 88
Son düzenleyen: Moderatör:
Size tavsiyem Malwarebytes ile son kez bilgisayarınızı taramanız ve bilgisayardaki tüm hesaplarınızın şifresini değiştirip 2 aşamalı doğrulamayı etkinleştirmeniz. Bazı zararlı virüsler başka ağa bağlı diğer cihazlarda virüs bulaştırabilir ama virüsün türüne göre değişir. O yüzden modeminizi sıfırlamanızıda öneririm tabii işe yarayıp yaramayacağından emin değilim. Tarayıcınıza kayıtlı kredi kartı şifreleri veya diğer hassas bilgiler gibi şeyler kayıtlıysa onları kaldırmanız ve biraz abartı gibi gelecek fakat mümkünse kredi kartınızı bir süreliğine kullanıma kapatmanız yararlı olabilir. Son olarak en az 8 GB'lik boş bir USB bellek ile bilgisayarınıza format atmanız olacaktır. Umarım sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı