Bilgisayar hacklenmiş olabilir mi?

FurkanFatih34

Hectopat
Daha fazla  
Dün akşam birisi kardeşimin Discord hesabını çaldı ve e postasını değiştirdi. Bize masaüstünün resmini attı, biz de hemen Ethernet kablosunu söktük bilgisayarı kapattık, şimdi ne yapmamız lazım? Format mı atalım? Arkadaşıma sordum o da çok bilmiyorum BIOS'a erişirse yeni anakart almalısın dedi.

(Konu olarak ne seçeceğimi bulamadım)

IMG_20250311_062533.jpg IMG_20250311_062408.jpg IMG_20250311_062317.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün akşam birisi kardeşimin Discord hesabını çaldı ve e postasını değiştirdi. Bize masaüstünün resmini attı, biz de hemen Ethernet kablosunu söktük bilgisayarı kapattık, şimdi ne yapmamız lazım? Format mı atalım? Arkadaşıma sordum o da çok bilmiyorum BIOS'a erişirse yeni anakart almalısın dedi.

Eki Görüntüle 2443033Eki Görüntüle 2443034Eki Görüntüle 2443035
Nasıl oldu hocam ne indirmiş kardeşiniz veya linke mi tıklamış.

BIOS Söküp takın dip format atınız net kapattığınız için erişemez nasıl birisi bilmiyorum neler yapabilir ama dediğimi yapınız. Nasıl olduda başınıza geldi ne yaşadınız.

Eki Görüntüle 2443033Eki Görüntüle 2443034Eki Görüntüle 2443035

Başka bir bilgisayar yardımı ile USB Windows kurulumu hazırlayıp bilgisayarı sıfırlayın ama bu süre zarfında kabloyu asla takmayın.

Nasıl oldu hocam ne indirmiş kardeşiniz veya linke mi tıklamış.

Ona sorduğumda ben bir şey yapmadım dedi ama pek inanmıyorum sürekli korsan oyun, yamalar indiriyor, crack programlar indiriyor.

BIOS söküp takın dip format atınız net kapattığınız için erişemez nasıl birisi bilmiyorum neler yapabilir ama dediğimi yapınız. Nasıl olduda başınıza geldi ne yaşadınız.

Bilgisayarcıya götüreceğim artık BIOS'a da bakar hem.

Başka bir bilgisayar yardımı ile USB Windows kurulumu hazırlayıp bilgisayarı sıfırlayın ama bu süre zarfında kabloyu asla takmayın.

Bilgisayarcıya soracağım zarar verebilir mi böyle bir şey nasıl mümkün diye.

Ona sorduğumda ben bir şey yapmadım dedi ama pek inanmıyorum sürekli korsan oyun, yamalar indiriyor, crack programlar indiriyor.

Korsan oyunlarla olacak bir şey değil bu muhtemelen kardeşinizin arkadaşı DC'den link atmıştır kardeşinizde buna tıklamıştır.

Bilgisayarcıya götürmenize gerek yok bios'a sızamaz karşıdaki usbden format atın yeter + modeme reset atın + her şeyin şifresini değiştirin.

Bilgisayarcıya götürmenize gerek yok BIOS'a sızamaz karşıdaki USB'den format atın yeter + modeme reset atın + her şeyin şifresini değiştirin.

Tüm şifreleri değiştirdim geri kalanları akşam yaparım artık şu an işteyim.

Korsan oyunlarla olacak bir şey değil bu muhtemelen kardeşinizin arkadaşı DC'den link atmıştır kardeşinizde buna tıklamıştır.

Olabilir akşam bilgisayarı halledince tüm sohbetlere mesajlara bakacağım.

Tüm şifreleri değiştirdim geri kalanları akşam yaparım artık şu an işteyim.

Olabilir akşam bilgisayarı halledince tüm sohbetlere mesajlara bakacağım.
Bilgisayarı açmasın kardeşiniz. Benimde başıma gelmişti maalesef adresimi tcmi ana baba adı herşeyi biliyorlar sizinkileri de biliyorlardır artık ama bir şey yapamazlar. Format atınca geçiyor ama çok prof hacker değil bunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı