Bilgisayar ile çok vakit geçirmek zararlı mı ?

Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Sorum yukarıda ki gibi arkadaşlar okuldan genellikle 1 gibi çıkıyorum ve 2 de bilgisayarın başına geçiyorum. 30 dakika maksimum 1 saat arayla 3 - 4 kez ara vererek yatana kadar ( yatış saati : 23:00) bilgisayar ile vakit geçiriyorum bu zarlı mı? Okul desen dersler kötü çalışma isteği de hiç yok yatana kadar bilgisayar çoğu günüm aynı geçiyor hafta sonları nadiren akrabalara gidiyoruz orada da bilgisayar yani ara sıra dışarı çıkıyorum. Neyse bu daha çok hayat hikayesi oldu.... :) Cevaplarınızı bekliyorum. Ve başlık yanlışsa çok özür dilerim en uygununu yapmaya çalıştım yazılarda da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her gün 12 saat PC başındayım, okul günleri 9-10 saat falan. Dersler çok iyi.
İnsan beyin felci geçirir öyle. Ne göz, ne bel, ne kaslar dayanır ona?

Birkaç kere yaptım deseniz olur da her gün 10 - 12 saat bana gerçekçi gelmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genel olarak elektronik aletlerle fazla vakit geçirmek iyi değil. @Silinen üye arkadaşında dediği gibi bir şeyler öğrenmek önemli. Eskiden bende 10-12 saat oturur oyun oynardım. 5-6 yıldır forumlarda bir şeyler öğrenmek için dolanıyorum ve genelde oralarda takılıyorum. Yani diyeceğim oyunu zevk için oyna alışkanlık haline getirip oynamak zorunda hissetme. Alakasız yerlere girmiş olabilirim ama tecrübe konuşuyor. :)

Sadece vakit harcar isen bu kötü bir durum. Ama derslerin ve gelişimin için kullanır isen çok yararlı olur. Bence derslerine ve gelişimine vakit ayırır ve bunlar için bilgisayarı kullanır isen daha yararlı olur.

Sağlık açısından zararsız hareket etmeye çalışırsan biraz sorun olmaz dediğin vakitlerde. Ancak derslerine yan etki edecek değerlere çıkmışsın gördüğüm kadarıyla. O yüzden biraz daha az zaman geçir ve aklın bilgisayarda olmadan dersleri dinlersen sorunun kalmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı