Bilgisayar kapalıyken fanlar dönüyor

batu2631

Hectopat
Katılım
5 Mart 2021
Mesajlar
86
Arkadaşlar bilgisayarım kapalıyken işlemcimin fanı 2 saniye dönüyor, 10saniye duruyor. Bu böyle sürekli devam ediyor. Diğer sorunsa anakartımın ışığı yanıp sönüyor. Anakartım ASUS H110M-K, yansıma sayesinde duvardan fark ettim. Güçten kesmek gerçekten uğraştırıcı ve ben bunu zaten 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum ama var mı bir çözümü? Yoksa da mühim değil, BIOS'daki ERP Ready ayarı disable konumda, ellemedim.
 
Arkadaşlar bilgisayarım kapalıyken işlemcimin fanı 2 saniye dönüyor, 10saniye duruyor. Bu böyle sürekli devam ediyor. Diğer sorunsa anakartımın ışığı yanıp sönüyor. Anakartım ASUS H110M-K, yansıma sayesinde duvardan fark ettim. Güçten kesmek gerçekten uğraştırıcı ve ben bunu zaten 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum ama var mı bir çözümü? Yoksa da mühim değil, BIOS'daki erp ready ayarı disable konumda, ellemedim.

PSU fazla Watt gönderiyor olabilir bunu sabitlemeyi seçin stres testi yapın kaç Watt gönderidiğine bakın.

@351633 efendim neye gülüyorsunuz?
 
Anakart veya PSU'da bir sorun olabilir. Farklı bir PSU ile sistemi çalıştırarak PSU'da, mevcut PSU'yu farklı bir sisteme bağlayarak Anakartta bir sorun olup olmadığını tespit edebilirsiniz.

Farklı bir sorun da buna sebep olabilir. BIOS'u sıfırlamayı, RAM'leri kontrol etmeyi, ön panel bağlantısını, kasa içi kablolamayı kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca IME'de (intel yönetim motoru) bu soruna yol açabilir. Güncel olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Anakart veya PSU'da bir sorun olabilir. Farklı bir PSU ile sistemi çalıştırarak PSU'da, mevcut PSU'yu farklı bir sisteme bağlayarak anakartta bir sorun olup olmadığını tespit edebilirsiniz.

Farklı bir sorun da buna sebep olabilir. BIOS'u sıfırlamayı, RAM'leri kontrol etmeyi, ön panel bağlantısını, kasa içi kablolamayı kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca ıme'de (Intel yönetim motoru) bu soruna yol açabilir. Güncel olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Aradığım yorum.
 

Geri
Yukarı