Bilgisayar kapalıyken işlemci çalışır mı?

Onur Semi

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar yaklaşık bir hafta önce görev yöneticisine girdim ve ben bilgisayarı daha yeni açmama rağmen işlemcimin 7 saattir çalıştığını gördüm. Arkadaşıma sorduğumda bilgisayarı kapattıktan sonra fişi çek dedi. Ben de öyle yaptım ama yine bugün can sıkıntısına girdiğimde 3 gündür çalıştığını gördüm. Bilgisayarı normal başlat menüsünden kapatıyorum PSU'nun anahtarını kapıyorum ayrıca fişten de çekiyordum ancak 3 gündür çalışıyor demesi beni şaşırttı. Bunun sebebi nedir?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    9,5 KB · Görüntüleme: 159
Son düzenleyen: Moderatör:
Boyle bir durum soz konusu bile olamaz. Bence bilgisyari kapattigimza PSU'yu durdurmus oluyoruz bildigim kadariyla ve bir araba asla yakiti olmadan yol kat edemez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gece gece güldürdün. Fiş veya pil takılıysa cihazda, enerji harcamadığından dolayı akım çekmez yalnızca voltaj olur anakartta. Fişi sürekli çekip takmanı tavsiye etmem onun yerine anahtarlı bir priz alıp anahtarını kapatabilirsin. Hiç kapatmasan veya güç tasarufu modunu düzenleyip bıraksanda olur, ben öyle yapıyorum genelde.

Göstergede yanlış olan bir durum var herhalde.
03.07.... olan süre kesin olarak son çalışma zamanı mı?
Evet.
Gece gece güldürdün. Fiş veya pil takılıysa cihazda, enerji harcamadığından dolayı akım çekmez yalnızca voltaj olur anakartta. Fişi sürekli çekip takmanı tavsiye etmem onun yerine anahtarlı bir priz alıp anahtarını kapatabilirsin. Hiç kapatmasan veya güç tasarufu modunu düzenleyip bıraksanda olur, ben öyle yapıyorum genelde.
Bilgisayarı kapattıktan sonra PSU'nun anahtarını kapatıp başlatma tuşuna basıyorum ve fanlar, ışıklar falan birkaç saniyeliğine çalışıyor. Sanırım dediğiniz gibi içindeki voltajı boşaltıyor. Böyle yapmam doğru mudur? Yani direk bilgisayarı kapatıp fişi çekmeden, PSU'yu kapatmadan bırakmak doğru mudur?

Evet.

Bilgisayarı kapattıktan sonra PSU'nun anahtarını kapatıp başlatma tuşuna basıyorum ve fanlar, ışıklar falan birkaç saniyeliğine çalışıyor. Sanırım dediğiniz gibi içindeki voltajı boşaltıyor. Böyle yapmam doğru mudur? Yani direk bilgisayarı kapatıp fişi çekmeden, PSU'yu kapatmadan bırakmak doğru mudur?
Zaten öyle yapılıyor [emoji3]

Çok üzerinde durmuşsun konunun. Fişi neden çektiğini anlamadım. :) Birkaç gün kullanmayacak değilsen fişi çekmene gerek yok. Ayrıca deforme edersin zırt pırt çekip takarsan.

Son düzenleme:
Benimkide 1 gündür çalısıyormuş. Oysa 30dakika önce açmıştım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı