Bilgisayar kapalıyken USB portlarindaki cihazlara elektrik gidiyor

Katılım
24 Nisan 2020
Mesajlar
1.665
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Konu başlığını kötü yazmış olabilirim. Kusuruma bakmayın.

Merhaba. Cihazım kapalıyken elektrik aslında kesilmiyor. Yani cihazı kapattigim zaman mesela hoparlörlerin RGB'si yanıyordu. Galiba bu BIOS üzerinden düzeltiliyormuş. Benim 2 sorum olacak:
1- Nasıl yapabilirim?
2-Cihazin garantisi devre dışı kalır mı?
 
Son düzenleme:
USB 3.0 olanlar cihaz kapalıyken de şarj modunda çalışabiliyor. Bu normal. BIOS ayarları garantiden çıkarmaz.
Mesela cihazı aldığım günden beri bilgisayar kapalı olsa da ses var. Normal bir durum olduğunu söylediler. Bunu kapatarak sesi kapatmak mümkün mü? Yoksa devam eder mi? İnce bir ses var da. PSU'dan geliyor.
 
5V Standby.
Kapatırsanız güç kaynağının sesi de kesilir.
 
5V Standby.
Kapatırsanız güç kaynağının sesi de kesilir.
Ne demek istediğinizi anlamadım.
Hoparlöre giden gücü keserseniz gider zaten. Ama anakart veya ses kartında da sıkıntı olabilir.
Zaten o yüzden benim önceden aldığım USB çoğaltıcıya taktım. Ama garip olan şu. Şimdi ben bugün mouse değiştirdim. Eskisi bilgisayar kapalı olmasına rağmen tuşa bastığım zaman mouse'un ışığı yanıp sonuyordu. Aynı zamanda hoparlörün ışığı da kapanıyordu. Şimdi bugün yeniyi taktım. Bu sefer bilgisayar kapalıyken yenisine basınca ışık gelmiyor. Ama bilgisayarı kapattigim zaman hoparlörün ışığı kapanmiyordu. USB çoğaltıcıya takınca düzeldi. Çok garip ...
Edit: Anakartta sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Cihaz yeni zaten.
 
Ne demek istediğinizi anlamadım.
Güç kaynağı ve anakarttaki 5V Standby özelliği bu. Bilgisayar kapalı olsa bile USB portlarına 5V vermeye devam eder.

Güç kaynağından gelen ses ise çok düşük güçte çalıştığı için.
 
Güç kaynağı ve anakarttaki 5V Standby özelliği bu. Bilgisayar kapalı olsa bile USB portlarına 5V vermeye devam eder.

Güç kaynağından gelen ses ise çok düşük güçte çalıştığı için.
Peki bu cihaza zarar vermez dimi? Sonuçta bilgisayar kapalı kalsa da aslında PSU çalışıyor. Bilgi için teşekkür ederim herkese.
 
Peki bu cihaza zarar vermez dimi? Sonuçta bilgisayar kapalı kalsa da aslında PSU çalışıyor. Bilgi için teşekkür ederim herkese.
Bu bilgiyi nasıl doğrulayabiliriz? Bir video ya da kaynak atabilir misiniz? Şunun için soruyorum, benzer bir olayda yeni aldığım RM650x sadece anakarta bağlıydı(BIOS update için), başka hiçbir şey bağlı değildi. Anakart çalışırken ince bir ses geliyordu güç kaynağından, elektriksel ve sabit bir sinyal gibiydi.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı