Bilgisayar Kapandıktan Sonra Yanık Kokusu Gelmesi

Makaleler
1
Merhabalar. Bilgisayarım aniden kapandıktan sonra yanık kokusu gelmeye başladı. Bir daha açılmadı. Bilgisayarımın çok sıcak olduğunu farkettim. Sanırım yanık kokusu PSU'dan geliyor. Ama emin değilim. Belki de işlemci yandı ama sanmıyorum. Bilgisayar bir daha hiç açılmadı. Ekran kartından ve RAM'de olmadığına eminim. Yeni bir PSU almam şart mı?

Sistemim;
GT 220 1GB ekran kartı
AMD Athlon x2 7750 işlemci
4GB RAM
PSXJM-350 PSU(350W)

Eğer tecrübeniz yok ise bilgisayarı açmaya çalışmayın, bir bilgisayarcıya götürüp başında durarak sorunun nedenine baktırın, büyük ihtimalle psu'nuz ggwp oldu tabi görmeden bu kadar tahmin edilebilir.
Tecrübem az çok var. İçindeki parçalara baktığımda büyük ihtimal PSU yandı. Hala sıcak. Ve yanık kokusu gelmişti.

Eğer eliniz biraz yatkınsa, PSU'ya prizden gelen 220 V kabloyu çıkarın. Sonra da PSU bağlantılarının hepsini söktükten sonra içini açın. Bazen fanı bozulmuş oluyor. Sadece PSU fanı kaynaklı bir sorun da olabilir.

Eğer eliniz biraz yatkınsa, PSU'ya prizden gelen 220 V kabloyu çıkarın. Sonra da PSU bağlantılarının hepsini söktükten sonra içini açın. Bazen fanı bozulmuş oluyor. Sadece PSU fanı kaynaklı bir sorun da olabilir.
O hangisi oluyor? Onu bilmiyorum da.
İnanılacak gibi değil. PSU vidalarını sökerken duman geldi.

Dostum ben de o sisteme PSU almanı çok tavsiye etmiyorum. Zaten çok bir ömrü yok. İleride yeni sistem toplama ihtimalin varsa güzel bir PSU al, yeni sisteminde de kullanırsın.
Ve, ben bilgisayarcıların PSU'dan çok anlayacağını düşünmüyorum. Bir elektrikçiye yardımcı olup olamayacığını sor bence.

PSU'nun bütün kablolarını (bilgisayar içindeki 24 pin 4 pin molexler filan) sökün. İki ucu da açık zil teli veya metal ataç alın. kablonun veya ataçın bir ucunu 24 pin konnektöründe ki yeşil kabloya diğer ucunu da siyah kabloya değdirin PSU'nun fanı dönmeye başladı ise PSU sağlam. Çalışmaz ise PSU bozuk yada kabloları iyi takmadınız.

Dostum, her türlü bilgisayarcı bakacak göstermek mecburiyetinde hissediyorsun kendini doğrudur. Zaten yanmış diyorsun, muhtemelen yanmış dediğine göre. Ama istersen kendin de test edebilirsin. Kasadan çıkarıp kısa devre yaptırıp direk çalıştırmayı deneyebilirsin. 24 pin olan soketin, yeşil olan kablosunu, sağ veya sol taraftaki eksi olan siyah kablo ile kısa devre yap, birleştir ortaya daha net bir sonuç çıkar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı