Bilgisayar kasa tozu nasıl temizlenir?

serifozoltu

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam.
Yaklasık 3 aylık bilgisisayarım var sıfır aldım camını cıkardım icerisi tozlanmıs nasıl alabilirim? Toz sevıyesını de gorun diye resım koyuyorum.

toz.jpg

100 lira bandına hava üfleme makineleri var.

İşin profesyonel boyutu nasıl olur bilmem fakat tanıdığım birkaç bilgisayarcı bu makinelerle temizlik yapıyordu. Kesinlikle "Bu doğrudur, böyle yapılır." demiyorum.

Bir bez ve elektrikli süpürgeyle beraber temizleyebilirsinizdede kasanın içini görmüyorsun zaten (camlı kasa değilse)

Nemli bir bez ile parçaların olmadığı metal alanları temizleyebilir, saç kurutma makinesinin soğuk hava üfler modu ile alamadığınız yerlere hava tutarak çıkmasını sağlayabilir, devre temizleme spreyi ve yumuşak uçlu diş fırçası ile elektronik aksamları temizleyebilirsiniz.

Devre temizleme spreyi yerine izopropil veya saf alkol de kullanabilirsiniz. Devre temizleme spreyi daha iyi olacaktır.

Her 3 ay da bir genelde sistemi dağıtır komple itina ile silerdim kıyısını köşesini benim için en zorlu geçen zaman ise sistemi detaylı bir şekilde topladıktan sonra çalıştırdığım da o tek kısa bip sesinin gelmesi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı