Bilgisayar kasasına fan eklenmeli mi?

yiyitc5

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
gtx 980 ekran kartı
asus rog strix b550f gaming
ryzen 5 3600
32gb ram
Merhaba yeni bir sistem dizdim fakat ekran kartı almadım eski GTX 980 ekran kartımı kullanıyorum. Sistemim serin çalışıyor aslında fakat ekran kartım fazlasıyla ısınıyor oyunlarda 85 derece civarını görüyor kasamda şu anda 6 tane fan girişi var boşta 6 adet fan alıp hepsini sisteme taksam ekran kartına faydası olur mu?
Fanlar sesli çalışıyor biliyorum fakat kulaklık taktığım için sesi duymuyorum.

Merhaba yeni bir sistem dizdim fakat ekran kartı almadım eski GTX 980 ekran kartımı kullanıyorum. Sistemim serin çalışıyor aslında fakat ekran kartım fazlasıyla ısınıyor oyunlarda 85 derece civarını görüyor kasamda şu anda 6 tane fan girişi var boşta 6 adet fan alıp hepsini sisteme taksam ekran kartına faydası olur mu?

Hava akışı için tabii ki daha iyi olur. 3 tane içeri hava alması için 1 taneda arkaya sıcak havayı atması için egzoz fan takın.

Yeni ekran kartı al daha iyi olur hocam bence.

Kasanın camını açık tutsan daha çok işe yarar bence.

Dostum istersen 20 fan tak ama o sistemin hava akışı kötü olsun, başka sisteme 2 fan tak hava sistemi iyi olsun. Her türlü 2 fanlı sistem daha soğuk çalışır. Her şey fan değil, önemli olan hava akışı. Genellikle oradan, buradan saçma sapan fan eklemek sistemin daha çok ısınmasına yok açar.

Önde 3/2 arkada 1 mantığına uyduğunuz sürece diğer eklemeler çok az fark ettirir. Kartın kendisi ile ilgilenmek lazım, toz olmuş olabilir soğutma bloğu.

Soğutma bloğunu bugün temizledim termal macun sürdüm fakat ekran kartı devasa ve tek fanlı kendini soğutmaya yetmiyor.

Dostum istersen 20 fan tak ama o sistemin hava akışı kötü olsun, başka sisteme 2 fan tak hava sistemi iyi olsun. Her türlü 2 fanlı sistem daha soğuk çalışır. Her şey fan değil, önemli olan hava akışı. Genellikle oradan, buradan saçma sapan fan eklemek sistemin daha çok ısınmasına yok açar.

Hava akışı iyi sistemim serin çalışıyor zaten tek sıcak olan ekran kartı.

Kartın etrafı da boşsa, cidden tek fandan kaynaklı ısınma ise yapacak pek bir şey yok. Tam ekran kartı altına ekran kartına doğru hava üfleyen bir fan takılabilir. O da az fark ettirir.

Ekran kartı normalde böyle ısınan bir model değilse bakımı düzgün olmamıştır. Öbür türlü kronik sorun oluyor zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı