Bilgisayar Kasasına Su Döküldü

Malesef ben acele ettim. İlk başta pamukla ıslak yerlerini sildim açmadan önce soğuk ayarda kuruttum. Sonra açamadım. Islak bir yer gözükmüyordu. şu an 3. gün hala açılmıyor.

Donanımları söküp normal bir oda sıcaklığında masanın üstünde beklet. Saç kurutma makinesiyle kurutmak veya kombi peteklerinin üstüne bırakmanı kesinlikle tavsiye etmem.
Dediğim gibi pamukla silip makineyle soğuk ayarda kuruttum 7. Saatte açtım şuan 3. Gün hala düzelme yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasadan anakarta gelen powerswitch kablosunun ucunu anakarttan çıkarın, anakart da çıkarttığınız yerde 2 pin bulunur bu 2 pini birbirine iletken bir nesneyle temas ettirin. Çalışırsa ki sanmıyorum power butonunda sorun var demektir. Çalışmazsa kabloyu eski yerine takıp bu sefer güç kaynağından gelen 24 pin kabloyu anakarttan sökün, bu kablonun yeşil ve yanındaki siyah kablosunun uçlarını makas ya da ataç yardımı ile birbirlerine temas ettirin. Temas süresince güç kaynağının çalışıyor olması gerekir. Çalışmıyorsa herşeyden önce güç kaynağınızda sorun var demektir.

Aslında bütün parçaları tek tek çıkarıp bir yere koyun power işlemci hepsi dahil ondan sonra soğuk hava üfleyen fön makinesiyle uzaktan hafif hafif yapın. Her birine 2 3 dakika kadar kasayı da içinde bir şey varsa temizleyin 4 5 saat kalsın odada. Onlar sonra tek tek bağlayın her şeyi açmaya çalışın olmazsa anakarttan vida ile çalıştırmayı deneyin.

Sıvı şayet güç kaynağına girdiyse üflemeyle kurutmayla çalışmaz sebebi; Güç kaynağının içi aşırı tozlanmıştır ve tozlar zamanla yün,pamuksu bir şekil alır ve sıvıyı emer kuruması ise hayli zaman alır. Ama anakar gibi ekran kartı gibi bileşenlerde 1 gün kuruması halinde sorun oluşmaz. Sanırım arkadaşın güç kaynağı kasanın üst kısmında değil alt kısmında. Mumkunse elinde başka güç kaynağı varsa dener misin?

Evet güç kaynağım alt kısımda elimde başka güç kaynağı yok ne yapmam lazım?

Dediğinizi denedim olmadı.

@MyRaveN Şimdi ilk powerin içini açın vidaları söküp sağlam bir şekilde temzileyin ve kurutma makinesini soğuk modda uzaktan biraz kurutmaya çalışın. Sonra 1 gün odada bırakın ve sağlam şekilde takın üstüne bir de anakarta bağlanan kabloları da kurutup düzeltmen lazım. Galiba ama sen ilk poweri dene olmazsa onu yaparsın.

Deneyeceğim aksam.

Muhtemelen acele ile birden fazla şeye kısa devre yaptırmış olabilirsiniz. Ancak mesajınızda yanlış hatırlamıyorsam anakartta ışık olduğundan bahsediyorsunuz. Demek ki PSU çalışıyor. Anakart üzerinde kasa bağlantı kablolarını bulun (power sw, reset sw, HDD LED..) bütün seriyi sökün. Power SW'ye kısa devre yaptırıp çalıştırın. Kuruyacak şey şimdiye kadar kururdu zaten.
Islanmalarda fön makinesi kullanılmaz. Suyu daha içeri itmekten başka bir şeye yaramaz.

Nasıl kısa devre yaptırabilirim demir çubukla denedim olmuyor.

Bu arada anakartım Z170P.

Dediğinizi yaptım BIOS pilini çıkardım hava tuttum beklemedeyim 40 dakika sonra deneyeceğim.

Denedim olmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…