Bilgisayar Kasasına Su Döküldü

Anakart ve ekran kartı ledleri yanıyordu onlarda yok artık

Öncelikle geçmiş olsun, herkes bilgisi dahilinde konuya cevap yazmış. Öncelikle bilmeniz gereken, sıvı teması sonucu oluşacak kısa devre ve oksitlenme bileşenleri kullanılamaz hale getirecektir. Yapmanız gereken en doğru işlem sistemi profesyonel bir servise götürüp, sağlam parçaları kurtarmaktır.

Benim anlamadığım, yukarıda tarifini yaptıklarımı denediğinizi fakat olmadığını söylemiştiniz, aynı şeyi benden sonra tarif eden arkadaşa demir çubukla denedim nasıl kısa devre yaptırabilirim diye sordunuz. Buradan söylediklerimi olması gerektiği gibi yaptığınız sonucuna varmalı mıyım yoksa yapamadığınızı mı düşüneyim.
Bu neden önemli PSU arızalımı değil mi anlamadan PSU sökmeye kadar gitti iş okuyabildiğim kadarı ile. Açıkcası şu ana kadar ne yaptınız neler tavsiye edildi ipin ucunu kaçırdım.

Benim anlamadığım, yukarıda tarifini yaptıklarımı denediğinizi fakat olmadığını söylemiştiniz, aynı şeyi benden sonra tarif eden arkadaşa demir çubukla denedim nasıl kısa devre yaptırabilirim diye sordunuz. Buradan söylediklerimi olması gerektiği gibi yaptığınız sonucuna varmalı mıyım yoksa yapamadığınızı mı düşüneyim.
Bu neden önemli PSU arızalımı değil mi anlamadan PSU sökmeye kadar gitti iş okuyabildiğim kadarı ile. Açıkcası şu ana kadar ne yaptınız neler tavsiye edildi ipin ucunu kaçırdım.

PSU RAM ve ekran kartını tek tek çıkardım zaten 3. Gündeyim bir ıslaklık olacağını sanmıyorum ama yine de soğuk uzaktan hafa tuttum temizledim. BIOS pilini çıkardım 45 dakika bekledim her şeyi parçaları geri taktım hala açamıyorum ve ayrıyetten dediğiniz kabloları çıkartıp demir çubukla pinleri birbirine değdirdim yine açılmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağından gelen 24 pin uca yapmanız gereken işlem aşağıda resmini verdiğim gibi olmalıydı. Yeşil kablo ucunu yanındaki siyah kablo ucu ile temas ettirerek güç kaynağının çalışıp çalışmadığından emin olmalıydınız. Yeşilin her 2 yanındaki siyah kabloda az önce denediğim üzere aynı işi görüyor.
İş işten ne kadar geçmiştir, yada zaten kurtarılacak bir şey kalmış mıdır bilemiyorum ama bu tarz durumlarda adım adım ilerlemek en doğrusu.

20180720_213726.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı