Bilgisayar Kasasına Su Döküldü

Güç kaynağından gelen 24 pin uca yapmanız gereken işlem aşağıda resmini verdiğim gibi olmalıydı. Yeşil kablo ucunu yanındaki siyah kablo ucu ile temas ettirerek güç kaynağının çalışıp çalışmadığından emin olmalıydınız. Yeşilin her 2 yanındaki siyah kabloda az önce denediğim üzere aynı işi görüyor.
İş işten ne kadar geçmiştir, yada zaten kurtarılacak bir şey kalmış mıdır bilemiyorum ama bu tarz durumlarda adım adım ilerlemek en doğrusu.

Eki Görüntüle 343533

Bu fotoğraftakini deneyeceğim şimdi.

Güç kaynağından gelen 24 pin uca yapmanız gereken işlem aşağıda resmini verdiğim gibi olmalıydı. Yeşil kablo ucunu yanındaki siyah kablo ucu ile temas ettirerek güç kaynağının çalışıp çalışmadığından emin olmalıydınız. Yeşilin her 2 yanındaki siyah kabloda az önce denediğim üzere aynı işi görüyor.
İş işten ne kadar geçmiştir, yada zaten kurtarılacak bir şey kalmış mıdır bilemiyorum ama bu tarz durumlarda adım adım ilerlemek en doğrusu.

Eki Görüntüle 343533

Fotoğraftaki kabloyu bir türlü çıkaramadım yaa çok sert. Anakart esniyor yine de çıkmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Resimde gördüğünüz gibi bir tırnağı olur, o tırnağa basmanız gerekir ki anakart tarafındaki yuvasından çıkabilsin. Resimde 14 yazıyor sanıyorum üstünde ona benzer bir tırnak vardır ona basıp sağa sola oynatarak çıkarabilirsiniz.

Resimde gördüğünüz gibi bir tırnağı olur, o tırnağa basmanız gerekir ki anakart tarafındaki yuvasından çıkabilsin. Resimde 14 yazıyor sanıyorum üstünde ona benzer bir tırnak vardır ona basıp sağa sola oynatarak çıkarabilirsiniz.

Evet çıkardım şimdi PSU'yu açıyım değil mi?

Eki Görüntüle 343533

Evet hocam dediğinizi yaptım sadece fanlar çalıştı PSU'da sıkıntı yok yani ? Anladığım kadarıyla.

RAM'ları tek tek çıkarıp sıra sıra deneyin takmayı yine olmazsa ekran kartını çıkarın. Sıra sıra takın RAM'ları ama ekran kablosunu anakarta bağlayın.

Mümkünse ardı arkasına yapılabilecekleri sıralamadan gidersek arkadaş neyi yaptı neyden sonuç aldı neyden alamadı takip edebilim. Öncelikle anakartında dahili bir ekran kartı var mı yok mu bunun cevabını alalım ki ekran kartını anakarta tak diyerek işleri iyice karıştırmayalım.

Bakın son durum her şey takılı iken anakart ışığı ekran kartı ışı yanıyor düğmeye basıyorum açılmıyor. 24 pini çıkarınca siyah ve yeşil kabloları değdirdiğimde PSU'nun fanları ve LED'i çalıştırdığını gördüm.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı