Bilgisayar kasasını kesmek

IMbosser

Hectopat
Daha fazla  
Bu konuda size bir planımdan bahsedeceğim ve bu planım hakkında öneri ve görüşlerinizi bildirmenizi rica edeceğim. Şimdiden hepinize teşekkürler.

Yaklaşık bir hafta önce sistemimin grafik kartını GTX 1080'e yükselttim. Üzerindeki LED aydınlatmalar çok hoşuma gitmiş olacak ki kartımı dikey olarak kullanmaya karar verdim fakat Cooler Master HAF 912+ Advanced olan kasamın bunun için uygun olmadığını gördüm. Şuan yeni kasa alacak bütçem yok ayrıca kasamı seviyorum ve değiştirmek istemiyorum. Tüm bunları düşündükten sonra kasamı kesmeye karar verdim ve bu konuda yardıma ihtiyacım var.

Grafik kartımın arkası bu şekilde.

IMG-20170506-WA0010.jpg

Kasaya takacağım yer ise bu şekilde.

IMG-20170506-WA0002.jpg

Görüldüğü üzere benim bir yuvaya daha ihtiyacım var.

Kartımı bu şekilde takacağım.

IMG-20170506-WA0006.jpg

Ve kartımın sığması için keseceğim yerleri bu resimde belirttim.

IMG-20170506-WA0002.jpg

Kartı malesef iki vidayla vidalayamayacağım tek vidayla vidalayacağım yeşil ile gösterdiğim yerleri vidalayacağım.

IMG-20170506-WA0010.jpg

Bu konu hakkında aklıma takılan sorular;

1. Kasayı kesmem herhangi bir sorun yaratır mı ? Sizce kesmelimiyim ? (Garanti süresi doldu.)
  2. Kasayı ne ile düzgün bir biçimde kesebilirim ?
  3. Kartımı böyle tek yerden vidalamak zaman içinde bir sorun yaratır mı ?

Bu sorular dışında her türlü görüşe ve öneriye de açığım okuduğunuz için teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG-20170506-WA0003.jpg
    IMG-20170506-WA0003.jpg
    92,2 KB · Görüntüleme: 196
  • IMG-20170506-WA0003.jpg
    IMG-20170506-WA0003.jpg
    92,2 KB · Görüntüleme: 201
Son düzenleyen: Moderatör:
Kestiğin yer köşe yerler değil ise ve arkası tamamen boş ise bir sıkıntı olacağını sanmıyorum, köşede olsaydı kasayı dik tutma görevi görüyor derdim.

Ne yaparsan, ne kullanırsan kullan profesyonel kesme makinen yok ise yamuk olacaktır ve kestiğin belli olacaktır. Demir testeresi ile dalabilirsin sen evde en ucuza ama uyarayım kenarlar beyaz olacaktır ve düz bir kesim noktası bekleme.
Tek vide ile sabitmen bir sorun yaratmaz, kartların iki vida ile sabitlenmesinin sebebi 2 slot kağlamaları ve 2 tane vida yeri olması. Yani varken kullanmamak mantıksız olur. Eğer kasayı kesinlikle oynatmayacağım ya da fazla oynamacak, sarsılmayacak diyorsan vidalamana bile gerek yok. (Tabi yine vidala, ne olur ne olmaz ev hali.)

Şimdi fark ettim, ekran kartının altı boş mu olacak? O zaman tek vidaya fazla yük binebilir. Ben bir yere oturtacaksın zannetmiştim, asmak pek mantıklı bir fikir olmaz. Vidayı geçtim, kasanın o bölümü baskıyı kaldırmayıp baya yırtılabilir bile. Altına destek vermedikçe yapma derim.

@My Man! Değerli görüşleriniz için teşekkürler.

Aslında kasa bu şekilde penceresi yukarı doğru bakarak durmayacak.

IMG-20170506-WA0006.jpg

Böyle duracak PCİ uzatıcı güç kaynağına dayanıyor bu şekide. Destek olarak yeter mi o biraz aklımı karıştırıyor.

GTX1080'i yerleştirebileceğiniz hazır bir yer kasada mevcut değilse uğraşmayın, zararlı çıkabilirsiniz. O kart normal konumlandırıldığında bile ağırlığı sebebiyle yamuk duran bir kart olduğu için hiç uğraşmayın derim. Daha güzel bir kasa satın almayı deneyebilirsiniz. Yurtdışında böyle kullanımlar için kasalar mevcut. Onlara yönelmelisiniz.

Kasamdan gayet memnunum tek eksiği ekran kartım için dikey yuvasının olmaması. Arkadaş biraz bilgisiz sanırım kasayı tozlu görünce yetersiz sandı.

Evet v21 çok güzel kasa ama dediğim gibi şuan kasa alacak bütçem yok. Eğer ekran kartını daha sağlam bir şekilde oraya takmam için bir tavsiyeniz varsa uyguluyacağım yoksa yeni kasa almak için beklerim diye düşünüyorum ama bu kasaya takabilsem çok hoş olurdu.

İngilizcesi "dremel tool" olan bir araç var, Türkçesini hatırlayamadım bir türlü. Doğru bıçak ve kağıt bant ile kesebilirsiniz diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı