Bilgisayar Kernel Power hatası verip yeniden başlıyor

mirketcan

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI Geforce RTX 4070ti GamingxTrio 12GB
AMD Ryzen 7 7700X 4.70GHz 8 çekirdek 32MB AM5 İşlemci
ASUS Prime B650-Plus AM5 DDR5 ATX Anakart
MSI MPG A850G 850W 80+ Power Supply
MSI MAG CoreLiquid 240R V2 240mm Sıvı Soğutucu
SAMSUNG 990 Pro 7450/6900MB/s NCMe M.2 SSD
KİNGSTON Fury Beast RGB 5200MHz CL40 (2x16) 32GB Ram
COOLER MASTER Masterbox TD500 Mesh V2
RAM
x2 16 GB Kingston Fury Beast 5200MHz ddr5
SSD veya HDD modeli
Samsung 990 Pro 2TB
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 4070 Ti Gaming x Trio
Anakart
Asus Prime B650 Plus
İşlemci
Amd Ryzen7 7700x
İyi sosyaller. Bilgisayar görselde bulunduğu gibi belli aralıklarla kendine restart atıyor. Olay görüntüleyicisine baktığımda Kernel Power hatasını görüyorum. Uzatma kablom akım korumalı. Yükte veya belirli bir şey yaparken olmuyor. Video izlerken veya boş dururken oluyor. OCCT de test yaptığımda PSU sorunsuz çalışıyor. Sizce sebebi ne olabilir?
PSU=MSI MPG A850G PCI-E5 850W 80+ Gold Full modüler Power Supply.

Dosya Ekleri

• resim_2024-08-30_214817857.png
    resim_2024-08-30_214817857.png
    24,6 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
kernel 41 hatası mı veriyor? Evet gördüm ekran resminden. Genellikle psu veya ekran kartı ile ilgili bir sorundur.

Çekirdek-Güç 41 (63) hatası çoğunlukla güç kaynağı ünitesi ile sorun anlamına gelir. Kontrol etmek için değiştirebilir misin? Bios veya anakart güç yönetimi ile ilgili sorunlar anlamına gelebilir. Ve dikkatlice sızdırılmış veya kondansatörler (küçük varil) kadar şişirilmiş için anakart ve PSU bakmak.

Metin alıntıdır. Ben yazmadım.

Benim de AM5 sistemde benzer sorun var. Eski sistemdeki Corsair RM850 PSU'yu kullanıyorum o sistemde yıllarca sorun yaşamadım bu yüzden sorunun PSU'dan olduğunu düşünmüyorum. Garip bir şekilde bu sistemlerde bu hatalar sanki daha fazla oluyor gibime geldi.

Bios son sürüm yüklü mü? varsayılan ayarlara getirmeyi deneyebilirsin. Ben sıfırlama iğnelerine basıp pilini bile çıkartmıştım. Hızlı başlatı fast boot'u kapatabilirsin. Güç ayarlarından uyku modlarını kapatabilirsin. Hatta hard disk uyku modunu 0 yapabilirsin. Sürücülerin son sürümlerini yükleyebilirsin değilse.

C-states ayarının kapatılmasından bahsedilmişti ben henüz kapatıp denemedim.

RAM testi yapabilirsin. Bazı performans testleri yapabilirsin. İşletim sistemini mümkünse yeniden kurabilirsin. Ben bir çok yükleme yaptığım için tekrar kurmakla şimdilik uğraşmak istemiyorum o yüzden bunu erteliyorum.

sfc /scannow denenebilir.

Çok fazla şeyin dahil olduğu lanet olasıca bir sorun bu adamı delirtirler resmen :)

Benim de AM5 sistemde benzer sorun var. Eski sistemdeki Corsair RM850 PSU'yu kullanıyorum o sistemde yıllarca sorun yaşamadım bu yüzden sorunun PSU'dan olduğunu düşünmüyorum. Garip bir şekilde bu sistemlerde bu hatalar sanki daha fazla oluyor gibime geldi.

Bios son sürüm yüklü mü? varsayılan ayarlara getirmeyi deneyebilirsin. Ben sıfırlama iğnelerine basıp pilini bile çıkartmıştım. Hızlı başlatı fast boot'u kapatabilirsin. Güç ayarlarından uyku modlarını kapatabilirsin. Hatta hard disk uyku modunu 0 yapabilirsin. Sürücülerin son sürümlerini yükleyebilirsin değilse.

C-states ayarının kapatılmasından bahsedilmişti ben henüz kapatıp denemedim.

RAM testi yapabilirsin. Bazı performans testleri yapabilirsin. İşletim sistemini mümkünse yeniden kurabilirsin. Ben bir çok yükleme yaptığım için tekrar kurmakla şimdilik uğraşmak istemiyorum o yüzden bunu erteliyorum.

sfc /scannow denenebilir.

Çok fazla şeyin dahil olduğu lanet olasıca bir sorun bu adamı delirtirler resmen :)
yanıtın için teşekkür ederim kapsamlı bir yanıt olmuş deniyeceğim :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı