Bilgisayar kötü kullanan babadan nasıl uzaklaştırılır?

Dostlar babamla bilgisayarı ortak kullanıyorum. Babam bilgisayardan anlayan birisi değil maç izlemek sonuç bakmak için falan kullanıyor. Ama bu kadar kısa işleri bile bu kadar pis bir şekilde halletmesini anlamıyorum. Herkes az çok bilir bilgisayar başında yenilen yemek daha tatlı olur ama babam maç sonucu bakarken Halil İbrahim sofrasını eksik etmiyor sağ olsun. Sistemde pek ucuz sayılmaz malum. Eve yeni girdim ve az önce Glorious Model D üzerinden çay lekesi temizledim. Evden çıkmadan da mousepadi yıkadım ama hala aynı. Üzerinde babamın defter sanıp yanlışlıkla üzerine Süper Lig'e iltifat gibi damlattığı mürekkep lekeleri var. İki sorumdan birisi bu mürekkep nasıl çıkar? İkincisi babamın bu durumundan nasıl kurtulurum? Evde 2. mousepadim var yedekte, 3 tane yedek mouse var. Hatta az önce bu durumdan kurtulmak için kablosuz bir mouse da sipariş ettim. Bu durumu nasıl çözebilirim?

Geçmiş olsun dostum. Babana durumu söyle, anlamazsa da çok ses etme kendi mouse'un/pad'in vs ayrı olsun hatta klavye içinde koruma alabilirsin. Kısa zamanda da sistemleri ayırın ya da babana bir orta karar laptop alın.
 
Bence senin yaptığın çok büyük bencillik. Şu an yanındayken ve babanla iyi anlaşırken babanla boş yere aranıza mesafe koyma. Hiç düşündün mü belki onunda hayali böyle bir sistemde takılmak olduğunu? Eskiden insanlar maddi durumundan dolayı her istediğini alamıyordu sonuçta. Bırak da senin girmediğin vakitlerde adam hevesini alsın. Bu arada başka bir bilgisayar alırsan baban belli etmez belki ama üzülür. İnsan böyle şeyleri büyüyünce daha iyi anlıyor. Boş yere triplere girmişsin. İlla yeni bilgisayar alacaksan o LED'li bilgisayar ortamını babana bırak kendine yeni bir laptop al. Bunu yapamayacaksan da en azından empati yeteneğin güçlenmiş olur.

Dostum bak çoğu kişiye anlatamadığım konu babam yorum yazan herkes benim babamı kendi babası gibi düşünüyor ki sende bu hatayı yaptın.
Öncelikle babamla anlaşma konusuna hiç değinmicem pek çıkılacak bir muhabbet değil.
2. olarak babamın sistemin farkında olmaması yani önüne Recep ivedikteki bilgisayarıda koysam bu sistemide koysam ikisi aynıdır onun gözünde. Bunu biliyorum çünkü babam yorum yazan insanların babalarının bildiğinin belki de hiçbirini bilmiyor. Babamın yaşı oldukça ileri belki de sizin dedeniz yaşında.
3. olarak babam bu sistemde takılamaz ve hevesini alamaz çünkü kendisi kullanmış olduğu tuşlu telefonda henüz yabancı bir numarayı kaydetmeyi bilmediği için benden ya da annemden yardım alıyor. Belirttiğim maç izleme sonuç bakma gibi işleri benim yaptığım aşırı basit bir programla yapıyor. Bu programı kullanan birisinin tek yapması gereken açmak istediği şeye tıklamak ve sonrasında program istediği şeyi web üzerinden otomatik açıyor. Tahmin edersinki babam bunu yapamıyor :/.bilgisayar okuduğum için masaüstüm hayli karışık babamın kafası karışmasın diye masaüstü simgelerini kapalı kullanıyorum ve ona arama çubuğuna puan durumu yazarak en üstte çıkan uygulamayı açmayı öğrettim bazı durumlarda hala karıştırıp açamıyor bile.

1706473136909.png

Ve anlattığım gibi babamın derdi LED vs de değil hatta komiktir babama LED'lerin bilgisayara bağlı olduğunu LED'ler açık olsa da olmasa da bilgisayarın 5V tükettiğini söyledim ama babam LED'leri elektrik harcadığını düşünerek yakmayı hala reddediyor.

4. ve son olarak babamla yeni bilgisayar fikrini konuştum bilgisayara monitör almak yerine televizyona bağlayabileceğimizi söyledim ve kablosuz mouse ile uzaktan işlerini halledebileceğini anlattım. Benden sıcak baktı fikre ve şu an sistem için araştırma yapıyorum.

Geçmiş olsun dostum. Babana durumu söyle, anlamazsa da çok ses etme kendi mouse'un/pad'in vs ayrı olsun hatta klavye içinde koruma alabilirsin. Kısa zamanda da sistemleri ayırın ya da babana bir orta karar laptop alın.

Durumu yorumlamayıp çözüm odaklı olduğun için çokkk teşekkür ederim :D
 
Rica ederim dostum. TR de ki babaların %99'u bencil oldukları için konuşarak zaman kaybetmemek lazım. Sen kendini nasıl kurtaracaksın ona bak. Adama sorsan umurunda bile değildir senin bu sorunların.

Genelleme yapmak doğru olmaz pek ama sanırım aynı sorunları yaşamamız can sıkmış bu durum yeni değil zaten 1 yıldır falan uyarıyorum babamı ama şu aralar katlanamayınca konuyu açma ihtiyacı duydum
 
Konunun açılış amacını anlamak mümkün değil. Burada forumca toplanıp babana ayrı bir bilgisayar alman için para toplamak dışında bir amacın yoksa yapabileceğin şeyler zaten baştan belli. Ya babana kullanırken daha dikkatli olmasını söyleyeceksin ya da kendine ait bir bilgisayar alması gerektiğine ikna edeceksin bu kadar basit.
 
Babanıza APU sistem toplayıp ona hediye edin. Hem sevinir gönlünü alırsınız. Hemde sizin düzeninizi bozmadan maçını da seyreder, yemeğini de yer kafasına göre takılır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı