Bilgisayar kulaklığın mikrofonunu algılamıyor

Lorem Ipsum

Kilopat
Katılım
21 Eylül 2015
Mesajlar
966
Çözümler
4
Philips SHM7500 model kulaklığı H61 yongasına sahip anakarta bağlıyorum. YouTube'dan bakıp kayıttan yürütme aygıtlarındaki her şeyi denedim ama kulaklığın mikrofonu gene çalışmıyor. Format attım. Windows 10'un otomatik indirdiği ses sürücülerinin yerine Realtek sürücülerini indirip denedim çalışmadı. Başka PC'de denedim onda da çalışmadı. Kulaklıkta sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü anakarttaki mikrofon girişine telefon kulaklığı taktım, telefon kulaklığındaki mikrofon da çalışmadı. USB ses kartı alsam sorun çözülür mü? Ne yapmalıyım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de kulakiçi kulaklığımı bağlamıştım ama algılamamıştı. Ayırıcı aldım ve sorun ortadan kalktı. Belki ondandır. Kulaklık ve mikrofonu ayıran aparat var.
 
Kulaklığın kablo çıkışları tek jak ise, jak girişin 4 boğum olduğu için algılamıyacaktır.
Çözümü; kulaklık ve mikrofonu, ikisini de 3 boğum olcak şekilde ayıran splitter.
 
Ses kalitesi sizin için pek önemli değilse bu ürün yeterli gelecektir.Yoksa kendi Ses kartı olan bir kulaklık veya harici bir ses kartı almanız sorunu çözer.
 
Ses kalitesi sizin için pek önemli değilse bu ürün yeterli gelecektir.Yoksa kendi Ses kartı olan bir kulaklık veya harici bir ses kartı almanız sorunu çözer.
Şunun gibi bir USB ses kartı aldım. Denedim yine olmadı. Ses kartındaki mikrofon girişi yerine telefon kulaklığı bağladım. Bağladığım kulaklığın mikrofonundan da ses alamadım. Ses kaydetmeyi deneyince sadece cınlama ve hışırtı sesi geliyor.
Kimsenin fikri yok mu?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı