Bilgisayar masası kabloları nasıl düzenlenebilir?

John Worthy

Kilopat
Katılım
1 Mart 2013
Mesajlar
682
Çözümler
2
Arkadaşlar resimdeki alana nasıl bir cable management yapmam lazim? Sagdaki kucuk kutunun icinde adaptorler vs var. Akil akildan ustundur diye bir de foruma danisayim dedim.

Pecetenim kusuruna bakmayin simdi fark ettim😁.

WhatsApp Image 2023-02-04 at 20.45.27.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar resimdeki alana nasıl bir cable management yapmam lazim? Sagdaki kucuk kutunun icinde adaptorler vs var. Akil akildan ustundur diye bir de foruma danisayim dedim.

Pecetenim kusuruna bakmayin simdi fark ettim😁.

Eki Görüntüle 1657394

Hocam işi görmüşsünüz atmışınız peçeteyi ayıp oldu şaka maka hocam böyle tam adını bilmıyorum ama sıkınca kelepçe görevi görüyordu flimlerde onu kullanabilirsiniz.
 
Hocam ben kablolar gözükmesin diye masanın altına 6'lı priz monte ettim. oraya gelen kabloları da gizlemek için kablo kanalları kullandım. Kablo kanalının olmadığı küçük geçiş yerlerinde de plastik kelepçeler kullandım. Masanın altına uzanan 6'lı prizin geldiği kabloyu da cırtlı bantlarla masanın ayağına sabitledim. Kablo gözükmüyor. Gayet güzel oldu.

Bunları yazdım ama sizin mesajın üzerinden çok geçmiş, yine de fikir arayan olursa bir faydası olsun diye yazdım. Ayrıca bir hafta içerisinde PC düzenini değiştireceğim, o işlemler bittikten sonra da görsellerle paylaşırım nasıl olduğunu. :)
 
@John Worthy Öncelikle kasa ve monitör sabit kalacak mı? Kalacaksa o masanın demir ayağını alt kısımdan yere ve duvara yakın yerden gizli kalacak şekilde del. Üstten de del. Arkadaşın dediği gibi masa altına üçlü kablo vidala. Üçlü prizin kablosu masa ayağının içinden gitsin. Kablo üçlü priz bağlantısı kolay. Korkma. İki vidalık iş. Kablo düzenleyici al. Fareyi masaüstünde kablosu nerede bitiyorsa bir tane oraya bir tane de tam masanın altına kalanı da o demir ayağa doğru diz. Demirden aşağı kasaya kadar plastik kelepçe ile bağlarsan çirkin durabilir. Yine sana attığım linkteki düzenleyici ile kasadaki yerine kadar in. Kasaya öyle tak fareyi. Diğer kablolara da aynı şeyi yap. 2. Alternatif ise kabloları masanın bir yerinde toplayıp tek şerit halinde o ayağa indirmen. 3. Alternatif (önermem) : hoparlör ve usb uçlu kabloları da o uç genişliğinde demiri delerek içinden geçirin dışarıda kablo bırakmamış oluruz. Tabi bunun için demir ayağı kare deleceksin ki usb uç geçsin. İnce işçilik gerek. Düzgün hesaplamak gerek keserken ayağı kullanılmaz hale getirebilirsin. Hoparlör kablosu için de hoparlör kutusunu söküp kablonun lehimlendiği ya da bağlandığı iç kısmından ayırıp kabloyu delikten geçirdikten sonra bir daha lehimleyip/bağlayıp kutusunu kapatmak. Bu çok çok daha ince işçilik ister. Lehim yapamıyorsan hiç bulaşma hoparlör ziyan olur. Sonra gidip lehimletmek düzelttirmek için ekstra tamir parası ödersin. Kaliteli bir şey ise eski tadı da vermez. Onlar biraz hassas.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı