Bilgisayar Merakınız Nereden Başladı ?

Bilgisayarcının bilgisayarı kurarken gördüğüm işlemci, anakart. O gün bu gündür bilgisayar parçalarına merakım var.[emoji4](hala çok bilgili olduğum söylenemez)
 
Aileler kapışıyordu, herkes eve bilgisayar alıyordu. Ben siyah olsun istedim. Şimdi türlü türlü teknolojik konuyla ilgilensek te bilgisayar hayatım CoD 1 ile başladı. Benim için çok romantik bir starttır. CD yanında gelmişti masaüstünün. Phillips'ti. Her şeyi tek markaydı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
8 yaşımdayken ilk bilgisayarımızı almıştık, tüplü monitörü olan beyaz bir bilgisayardı. İnternet bağlatmadığımız için performans ödevleri için sürekli internete giderdik. Genelde ablam ödevleriyle uğraşırdı bende oradaki oyunları kurcalardım. Ve tabi doğal olarak o zamanın olmazsa olmaz oyunu olan GTA Vice City ile tanışmış oldum. O günden sonra gözüm ne atari gördü ne başka bir şey. Peformans ödevlerini bahane ederek eve internet bağlatmıştık. Sonrasında zaten klasik öğrenme çabalarıyla yavaş yavaş çözmeye başladım bilgisayarı. 1MB boyutundaki dosyaları GTA diye yutturan az mı site vardı be. Onların yüzünden bilgisayara bilmediğim kaç tane program kurmuştum. Şaka maka formatçı bilgisayarcılara bayağı para kazandırmıştım.:D
 
Commodore PET 2001 computer
İlk bilgisayarım buydu. Efsane Commodore.
Daha sonra teknoloji gelişti, windows 95 işletim sistemli bir notebook aldım. 8 Gb hafıza 32 mb ekran kartı ve 128 mb ram. Efsane sistemdi. Telefon hattını çevirmeli modeme takar 10 dakika internete girer, faturanın anasını ağlatırdım. Tabi ozaman google da yoktu. Keşfettiğimiz site isimlerini, telefon rehberi gibi deftere yazardık.
 
Hiç sormayın...
Bilgisayarın ne olduğunu bile bilmediğim zamanlar (7-8 yaşlarım) bi' RAR dosyası vardı. Onun üstündeki "..."ya bitene kadar tıklamıştım. Ardından bunlar burada ne arıyor deyip hepsini silmiştim :)
O günden beridir bilgisayarlarla iç içeyimdir...
 
Her şey can sıkıntısından sistemini sildiğim bilgisayarımın çalışmamasından yakınıp, babamın sürekli bilgisayarcıları evimize getirip Windows XP kurdurmasıyla başladı.
 

Geri
Yukarı