Bilgisayar mı konsol mu alınmalı?

Özel oyun seversen PS 5, sevmezsen Series X geriye dönük özelliği gibi özellikler ile daha üstün bir cihaz, PC ama Gamepad'li hali gibi düşünebilirsin. Konsol seviyorsan Series X alabilirsin tek farkı gamepad ile oynamak olacaktır veya zevkine göre PC alabilirsin zira oyun modlayan birisiysen Series X seni üzer.

Özel oyunları deneyimlemek isterim ama olmazsa da olur. Tam bilgim yok ama galiba geriye dönük özelliği Xbox'un diğer konsollarının oyunlarını oynamamızı sağlıyor. Hiç konsolum olmadığı için benim için önemli değil. Hem en yakın arkadaşımda Series X var. PC almak veya PS5 arasındayım.

geriye dönük özelliği Xbox'un diğer konsollarının oyunlarını oynamamızı sağlıyor. Hiç konsolum olmadığı için benim için önemli değil.
O öyle değil, mesela PS 5'de GTA 4 gibi oyunları oynayamazken Series X'de oynayabilirsin, eski oyunlarıda oynayabiliyorsun.

Sony galiba Türkiye'den çekildi ya da çekiliyor. Bu oyun deneyimimi nasıl etkileyebilir? Yabancı dil biliyorum.

Çekilmedi, Türkiye'ye sadece Eurasia garantili konsol göndermiyordu onu da bilkom firması yapıyor artık. En çok Türkçe oyun yapan firma Sony. 2020 sonrası GoW: Ragnarok, Horizon forbidden West gibi oyunlar da Türkçe.

O öyle değil, mesela PS 5'te GTA 4 gibi oyunları oynayamazken Series X'de oynayabilirsin, eski oyunları da oynayabiliyorsun.

Anladım. Ama ben eski oyunları oynamayı isteyeceğimi çok sanmıyorum. Yeni teknolojiler daha çok ilgimi çekiyor. Ben hayatta kalma, Battle Royale ve bazı hikaye oyunlarından ve özellikle CoD oyunlarından hoşlanıyorum. Oyun seçimim alacağım cihazı değiştirir mi?

O öyle değil, mesela PS 5'te GTA 4 gibi oyunları oynayamazken Series X'de oynayabilirsin, eski oyunları da oynayabiliyorsun.

Anladım. Ama ben eski oyunları oynamayı isteyeceğimi çok sanmıyorum. Yeni teknolojiler daha çok ilgimi çekiyor. Ben hayatta kalma, Battle Royale ve bazı hikaye oyunlarından ve özellikle CoD oyunlarından hoşlanıyorum. Oyun seçimim alacağım cihazı değiştirir mi?

CoD oyunlarının PS5'te çok iyi kitlesi var. Amerika'da sadece bunun için PS5 alan kişi sayısı çok fazla. PS5 bu yıl 22.6 milyon satış rakamına ulaştı, Xbox series serisi (Series S ve Series X) 7.6 milyon sattı. Sony, Xbox 360 zamanı dışında her zaman piyasayı domine eden bir şirket.

Son düzenleme:
CoD oyunlarının PS5'te çok iyi kitlesi var. Amerika'da sadece bunun için PS5 alan kişi sayısı çok fazla. PS5 bu yıl 22.6 milyon satış rakamına ulaştı, Xbox series serisi (Series S ve series X) 7.6 milyon sattı. Sony, Xbox 360 zamanı dışında her zaman piyasayı domine eden bir şirket.

Yani almamı önerdiğiniz konsol ne? Herhalde PS5 ama PC hakkında ne düşünüyorsunuz?

Nasıl bir bilgisayar dizmeliyim? Veya Series S ve 1 bilgisayarı beraber mi alayım? Bütçem 25bin TL. Bir de PC alsam Game Pass veya PS Plus alsam sonra bir de gamepad alıp PC üzerinden onları oynayabiliyor muyum konsol da mı gerekli?

Son düzenleme:
İkisinin de kendisine göre artıları eksileri var PC tarafının artıları
Bedava Online
Epic Games veya crack
Ama bunun karşılığında uğraştırıcı ve masraflı ekran kartını upgrade ettin bu sefer CPU darboğaz yaptı onu upgrade edeceksin soket desteklemiyorsa baştan sistem diziyorsun

Konsolun artıları ise
Sabit donanım kafa rahat donanım ile sadece HDMI kablosu kadar muhatapsın
Dilsiz uşak güncellemeleri bile kapalıyken sen oynamadığın zaman hallediyor
Ama eksi tarafı ise bu da PC kadar olmasa da masraflı tamam Game Pass var eskisi kadar ocak söndürmüyor ama Hogwarts Legacy Callisto Protocol oynamak istiyorum mesela bunlar Game Pass'te yok oynayamadım... GTA 5 gibi oyunların Online kısmı paralı sadece F2p oyunların Online'ı beleş geriye dönük uyumluluk sınırlı (Xbox için konuşuyorum PS de hiç yok bu) NFS Underground 2 Left 4 Dead oynanak istiyorum mesela oynayamıyorum en azından GTA 4 falan oynayabildim bunada şükür PS de bu da yok çünkü

Bende 2017'den beri PC yok direkt hiç yok tablet bile yok Şahsen PC tarafına geçmek istiyorum amma çok pahalı ben Xbox One'ı 3.500 liraya almıştım (oyunlarla 4.5 tuttu) bu paraya alacağım PC de en fazla GTX 750 Ti falan olurdu oda Assassin's Creed valhalla/rdr2 falan kaldırmıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı