Bilgisayar mı telefon mu?

• Konuyu başlatan nefti
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 1.313
Makaleler
4
Merhaba Sosyal. Uzun zamandır büyük bir ikilemin içindeyim. 5000 ₺'lik bir bütçe ile yeni bir sistem toplamak isterken, maksimum 3000 ₺'lik bir bütçe ile de bir telefon almak istiyorum. Şu anda kullandığım bir sistem var. Oynadığım oyunları oynatıyor. Ama 2018'de olmamıza rağmen hala Samsung Galaxy Trend Plus kullanıyorum. Bu zamana kadar telefona pek önem vermemiştim ama artık yeni bir telefon almam gerekiyor sanırım. Sizden de bir fikir bekliyorum. Sizce yeni bir sistem mi toplamalıyım, yoksa yeni bir telefon mu almalıyım?

Şimdi şöyle düşünelim döviz kuru nedeniyle 5000TL'ye alacağınız bilgisayarla şuanki bilgisayarınız arasında ne kadar performans farkı olacak sisteminizi bilmediğim için bir şey diyemiyorum ama 3000TL'ye alacağınız bir telefonla şuanki telefonunuz arasında dağlar kadar fark olacaktır.

Uzun zamandır düşünüyorum ama hiçbir sonuç bulamadım. Hep bir ikilemdeyim. Telefon daha yatkın ama bilgisayar da bir taraftan cezbediyor.

Her cihazın kendine göre avantajları var. Telefonda daha fazla vakit geçirebilirsin ancak burada telefonda ne yaptığında önemli. Sadece sosyal medyada gezmek için yeni telefon almak pek mantıklı değil. Fotoğraf çekmek ve mobil oyunlar sizin önemliyse telefon alabilirsiniz.

Uzun zamandır düşünüyorum ama hiçbir sonuç bulamadım. Hep bir ikilemdeyim. Telefon daha yatkın ama bilgisayar da bir taraftan cezbediyor.
Telefon daha yatkınsa, bütçenin büyük bir kısmı ile üst düzey bir telefon, genel işler için ise giriş seviyesi bilgisayara yönelebilirsin.

Bence en mantıklısı 1500TL'ye telefon, 3500TL'ye de bilgisayar almanız. Ya da paranızı hiç harcamamanız. Biriktirin. İleride illaki bir ihtiyacın olacaktır. Şuan elinde telefonun ve bilgisayarın varmış. Gereksiz olur diye düşünüyorum. Telefonu değiştirmeyi düşünürsen 1500TL'ye gayet iyi telefonlar var. Onları araştırabilirsin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı