Bilgisayar monitörün hoparlörünü görmüyor

Jeok

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar sorunumu çözemiyorum yardımcı olursanız sevinirim,

2 Ay önce Windows ve BIOS güncellemesi yaptım ve monitörümün hoparlörünü görmemeye başladı, bugün temiz kurulum yaptım lakin sorun halen devam etmekte.
Ses kısmında hoparlör gözükmüyor.

Şöyle bir durum var,

* Işlemcim APU, ekran kartının inaktif yapınca hdmli anakarta bağlayınca çalışıyor.

* Veya ses girişi kablo ile bağlayınca da çalışıyor lakin kablo kısa, hdml ile almam gerekiyor sesi.

Kablom bozuk değil test ettim. Her şey güncel ama bir anda çalışmamaya başladı sorun yazılımsal mı yoksa ekran kartımmı bozulmuş olabilir sebebi nedir sizce.

Sistem.
Sapphire +RX580 8 GB.
Ryzen 2400G.
MSI B350 PC Mate.

ASUS VG245HE.

Ses çıkışından monitörü seçtiniz mi?

Ekran Görüntüsü (1334).png

Merhaba arkadaşlar sorunumu çözemiyorum yardımcı olursanız sevinirim,

2 Ay önce Windows ve BIOS güncellemesi yaptım ve monitörümün hoparlörünü görmemeye başladı, bugün temiz kurulum yaptım lakin sorun halen devam etmekte.
Ses kısmında hoparlör gözükmüyor.

Şöyle bir durum var,

* Işlemcim APU, ekran kartının inaktif yapınca hdmli anakarta bağlayınca çalışıyor.

* Veya ses girişi kablo ile bağlayınca da çalışıyor lakin kablo kısa, hdml ile almam gerekiyor sesi.

Kablom bozuk değil test ettim. Her şey güncel ama bir anda çalışmamaya başladı sorun yazılımsal mı yoksa ekran kartımmı bozulmuş olabilir sebebi nedir sizce.

Sistem.
Sapphire +RX580 8 GB.
Ryzen 2400G.
MSI B350 PC Mate.

ASUS VG245HE.
Dostum sorunu biliyorum bioslara 3000serisi desteği gelince ryzen 1000 ve 2000 serisi işlemcilerde ses aygıtı desteğini kesti eski bios sürümüne dönmen lazım.

AMD ekran kartı kullandığın için net birşey söyleyemem. Ben Nvidia kullanıyorum. Nvidia ekran kartı sürücülerinin içinde HD ses sürücüsü diye bir driver var. Bunu yüklemeyince HDMI üzerinden ses alamamıştım diye hatırlıyorum. Belki AMD kartlarda da böyle bir durum söz konusudur. İstersen AMD'nin sitesinden en son sürücüyü indirip yükle ve monitör markasının sitesinden de monitörün son sürücüsünü yükle. Windows'un otomatik kurmasına izin verme, üreticinin sitesinden indirip kur. Bir dene bakalım. Fakat bu işlemlere başlamadan önce DDU ile grafik kartı sürücüsünü kökten sil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı