Bilgisayar Mouse Bozuyor

MYesil091

Hectopat
Daha fazla  
Çalıştığım ofisteki bilgisayar mouseları bozuyor. Sebebini tam olarak anlayamadım. 2 tane kablosuz mouse kullandım ikisi de aynı şekilde arızalandı. Kalitesiz mouse diye pek aldırış etmedim fakat yeni bir mouse aldım o da aynı arızayı verdi. Ofisteki diğer bilgisayarlarda sorunsuz bir şekilde çalışıyor cihazlar. Şimdi kablolu mouse kullanıyorum o da aynı hatayı veriyor.
Acaba sorunun kaynağı ne olabilir? Cihazda elektrik kaçağı gibi bir durum var mıdır acaba?

USB portlarınızda arıza olabilir. Bu gibi durumlarda evet bozabiliyor. Buna ek olarak topraklama yoksa USB portlarından söküp takma işlemi sırasındada bozabiliyor bu durumu yaşadım çünkü.

Cihazınız garanti altındaysa bir gönderin derim. Eğer elektrik tesisatınızda topraklama sorunu yoksa arızalı USB portlarından şüphe etmelisiniz.

Cihazın garantisi yoktur. Elektrik tesisatında da sıkıntı olduğunu sanmıyorum çünkü aynı hattan beslenen diğer cihazlarda sorun görünmüyor. Sanırım dediğiniz gibi USB portlarında sıkıntı mevcut. USB konusunda neler yapabilirim? Cihaz masaüstü..

Bildiğim kadarıyla USB portları anakart üzerindekiler değiştirilebiliyor. Fakat gerçekten işinin ehli birisi lazım bu işlem için. Yanlış bir işlemde anakartınızı çöpte yapabilir. Bundan emin olmadan önce gerçekten işi bilen birisine teslim edip test etmesi lazım. Eğer sorun portlar ise değiştirebilir bilen birisiyse. Sakın mahalle bilgisayarcılarını kullanmayın bu tarz ustalık isteyen işler için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı