Bilgisayar mühendisi olunursa işsiz kalınır mı?

Böyle bir hayat yaşamayı neden istiyorsunuz? Bilgisayar o kadar eğlenceli değil. Yapılacak işler, oyunlar, müzikler, filmler, diziler bittikten sonra ne yapacaksınız? Bunların bitmesi çok da uzun sürmez bu arada.
Sanırım yaşınız biraz küçük ve bilgisayar ile oynayabilmek için bu tarz bir şey yapmaya çalışıyorsunuz ama olay öyle basit değil.

Amacınız donanım alanında mı yazılım alanında mı ilerlemek?
Katılıyorum eğer donanım seçersen sonu var. Yazılım da sınır senin bilgin ve hayal gücün. Hayal gücün yetti diyelim bilgin yetmez ise bilginin yettiği yerde takılı kalırsın.

Eğer yurtdışında bir üniversite veya Türkiye'nin adı bilinen üniversitelerini tutturamazsan üniversitenin sana bir şey katmasını çok bekleme kendini geliştirmek zorundasın.

Böyle bir hayat yaşamayı neden istiyorsunuz? Bilgisayar o kadar eğlenceli değil. Yapılacak işler, oyunlar, müzikler, filmler, diziler bittikten sonra ne yapacaksınız? Bunların bitmesi çok da uzun sürmez bu arada.
Sanırım yaşınız biraz küçük ve bilgisayar ile oynayabilmek için bu tarz bir şey yapmaya çalışıyorsunuz ama olay öyle basit değil.

Amacınız donanım alanında mı yazılım alanında mı ilerlemek?
Hocam donanımı artık herkes yapabiliyor ama yazılımı fazla yapmıyorlar o yüzden yazılımsal, ayrıca hocam benim dediklerimde arada dışarı çıkacağım bilmem kafelere filan gideceğim ama herşeyi bırakıp 1 hafta gitmem.

Hocam donanımı artık herkes yapabiliyor ama yazılımı fazla yapmıyorlar o yüzden yazılımsal, ayrıca hocam benim dediklerimde arada dışarı çıkacağım bilmem kafelere filan gideceğim ama herşeyi bırakıp 1 hafta gitmem.
Yo, donanım sınırlı değil; herkes yapamıyor. Yazılım da sınırlı değil, onu da herkes yapamıyor.
Ama yazılım, donanımdan daha zor. Basit hayaller ile, sürekli bilgisayarda oturmak düşüncesi ile mühendis olmaya çalışmayın; zaten büyük ihtimalle fikirlerinizi değişir, bol şans dilerim.

Donanımı sadece kasaya parça takmak olarak düşünüyorsanız bilgisayar mühendisi olmanız hata, yazılım mühendisliği size daha uygun.
Hocam onu kastedmiyorum yani ekran kartı bozulunca kime götür normal kazıklayan bir bilgisayarcıya mı? İnsanlar kazık yediğini artık anlıyor ve normal kendi servislerinde yaptırıyorlar, yine SSD üzerinden örnek vereceğim mesela SSD si mi bozuldu kendi güç döngüsü yöntemi denese belki SSD yi kurtarır yani hocam bunun bitmesi için bence 20 yıl gibi bir zaman kaldı.

Hocam onu kastedmiyorum yani ekran kartı bozulunca kime götür normal kazıklayan bir bilgisayarcıya mı? İnsanlar kazık yediğini artık anlıyor ve normal kendi servislerinde yaptırıyorlar, yine SSD üzerinden örnek vereceğim mesela SSD si mi bozuldu kendi güç döngüsü yöntemi denese belki SSD yi kurtarır yani hocam bunun bitmesi için bence 20 yıl gibi bir zaman kaldı.
Hocam tamir etmek bilgisayar mühendisinden çok elektrik & elektronik mühendisinin işi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı