Bilgisayar mühendisi işsiz kalır mı?

Tandığım bir sürü bilgisayar mühendisi var hepsi 4-5 bin TL gibi maaşlarla çalışıyor. İşsiz kalır mıyım dersen eğer düşük maaşlarla çalışmaya razıyım dersen yüksek ihtimalle kalmazsın. Hemen hemen tüm yerler bilgisayar mühendislerini asgari ücret ile işe başlatıyor. Ha eğer koç gibi iş garantisi veren çaplı bir üniversitede okursan hem işsiz kalmazsın hem de komik fiyatlarla işe başlamazsın. Bunun dışında eğer ben bilgisayarı çok seviyorum bu işte çok ilerlerim sadece üniversitede gördüklerimle yetinmem diyorsan yurt dışında çalışmalısın. Yani sonuç olarak eğer yüksek bir üniversitede okuyabileceksen Türkiye'de güzel bir iş bulursun ama düşük üniversitelerden birinde okuyacaksan ya yurt dışında çalışacaksın ya da Türkiye'de sürüneceksin

Tandığım bir sürü bilgisayar mühendisi var hepsi 4-5 bin TL gibi maaşlarla çalışıyor. İşsiz kalır mıyım dersen eğer düşük maaşlarla çalışmaya razıyım dersen yüksek ihtimalle kalmazsın. Hemen hemen tüm yerler bilgisayar mühendislerini asgari ücret ile işe başlatıyor. Ha eğer koç gibi iş garantisi veren çaplı bir üniversitede okursan hem işsiz kalmazsın hem de komik fiyatlarla işe başlamazsın. Bunun dışında eğer ben bilgisayarı çok seviyorum bu işte çok ilerlerim sadece üniversitede gördüklerimle yetinmem diyorsan yurt dışında çalışmalısın. Yani sonuç olarak eğer yüksek bir üniversitede okuyabileceksen Türkiye'de güzel bir iş bulursun ama düşük üniversitelerden birinde okuyacaksan ya yurt dışında çalışacaksın ya da Türkiye'de sürüneceksin
Hocam zaten ilerde elime fırsat geçse yurt dışına çıkmayı düşünüyorum.

Hocam zaten ilerde elime fırsat geçse yurt dışına çıkmayı düşünüyorum.
O zaman şimdiden İngilizce ve Almanca öğrenmeye çalış Almanya'da harika koşullarda iş bulursun bunun dışında Bilgisayar mühendisleri en iyi İngiltere'de iş bulur ancak oraya uyum sağlamakta büyük zorluklar çekebilirsin

O zaman şimdiden İngilizce ve Almanca öğrenmeye çalış Almanya'da harika koşullarda iş bulursun bunun dışında Bilgisayar mühendisleri en iyi İngiltere'de iş bulur ancak oraya uyum sağlamakta büyük zorluklar çekebilirsin
Hocam yazılım öğrensem nerde iş bulurum ve kaç yaşındasınız ve nerede yaşıyorsunuz? Sadece meraktan.

Osmangazi Üniversitesini düşünüyorum.İlk 100e girmiş bile üniversite .Yorum için teşekkürler.

Ülke şartları normal değil
Ben söylediklerimde herhangi bir çelişkinin olmadığını zaten biliyorum ama sizin verdiğiniz cevap ile de şuan teyit ettim.

Şimdi söylediğiniz diğer başka şeyler için konuşmak gerekirse de çoğuna katılıyorum. Yalnız ülke şartları anormal olduğu zaman, bu işvereni de etkileyecektir. Bu durumda çalışan mühendislerin bile işsiz kalması durumu söz konusu olabilir. Yani işverenin sorumluluğu sizi işe aldıktan sonra başlar.

İşverenin asıl amacı kar etmektir ama dediğiniz gibi sosyal sorumluluğu vardır ama bu 2. plandadır. Yani konuştuğumuz konunun asıl sorumlusu değildir. Ne İşkur'la ne de SGK ile bağlantısı yoktur. Asıl sorumlular kendini gizlediği için sürekli geriye doğru gidiyoruz zaten.

Benim yazdıklarım temennilerim değil, şuan var olanlar. Türkiye'de ekonomi hayatının bu şekilde yaşanıyor olması ve benim bunları anlatıyor olmam o durumu onayladığım anlamına gelmez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı