Bilgisayar mühendisliği bölümünde hangi yazılım dilleri ders olarak görülüyor?

2 sene geç geliyorum ama o dediğiniz C, C#, C++ hangisiyle başlanmalı daha rahat kavranabilmesi için?

Yazdığın dillerin hepsinin atası C'dir. Ama Java'da öğrensen C#'la neredeyse aynı olduğu için geçişi kolay yaparsın önemli olan algoritmabilmek.

Oyun programlamak istiyorum hangi dilden başlamalıyım sizce?

Yazdığın diller arasında C#'da oyun yazar C++'da oyun yapar. Java da oyun yapar. Python'da oyun yapar. Ama iyi bir temelle başla bence ve C++'yi öğren önce sonrasında da oyun yazmak için C#'a ya da C++'a geçersin.

Yazdığın dillerin hepsinin atası C'dir. Ama Java'da öğrensen C#'la neredeyse aynı olduğu için geçişi kolay yaparsın önemli olan algoritmabilmek.

Yazdığın diller arasında C#'da oyun yazar C++'da oyun yapar. Java da oyun yapar. Python'da oyun yapar. Ama iyi bir temelle başla bence ve C++'yi öğren önce sonrasında da oyun yazmak için C#'a ya da C++'a geçersin.
Düz C yerine o zaman C++ öğrenicem doğru mu anladım.

2 sene geç geliyorum ama o dediğiniz C,C# , C++ hangisiyle başlanmalı daha rahat kavranabilmesi için ?
Oyun programlamak istiyorsunuz anladığım kadarıyla, Bu durumda eğer oyun motoru kullanacaksanız, oyun motorunun kullandığı dili öğrenmek işinize yarar. Unreal Engine için C++, Unity için C#, Godot için Python ve GDscript. Oyun motoru kullanmayacaksanız da C++ yine işinize yarar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı