Bilgisayar mühendisliği hakkında sorular

515080

Decapat
Selamlar ben bilgisiyar mühendisi olmak istiyorum bunlarda sorularımdır:

1.Ben şuan meslek lisesinde makina okuyorum,ama bu mesleği sevmedim 11.sınıfım yks'de nası bilgisiyar bölümüne geçebilirim bizim burda sayısal,sözel,ea felan yok onları nasıl yaparım bilmiyorum bunları nasıl yaparım?

2.Dayım eğer bu bölümü seçersem bana yurtdışından iş bulabileceğini söyledi iş imkanı var mı yoksa talep düşükmü?

3.Hangi dille başlamalıyım? (eskiden c++ kullanıyordum unreal engine felan kullanmıştım azıcık) çoğunlukla ilgilendiğim alanlar masaüstü programları bi abi c# önerdi bana (kursları btk akademiden izleyeceğim).

4.Bilgisiyar mühendisliği üniversitede hangi dilleri öğretiyorlar?(bi yerde php,java,c++ diye görmüştüm.)

5.Eğerki bu ders sayısal gözüküyor hangi derslere çalışmam gerek tyt'dekilerden hangilerine ve ayt'dekilerden?

Sorularımı cevaplayanlara teşekkürler.

2.Dayım eğer bu bölümü seçersem bana yurt dışından iş bulabileceğini söyledi iş imkanı var mı yoksa talep düşük mü?
Türkiye'deki belirli üniversitelerden çıkmadıysan yine Türkiye sınırları içerisinde işin zor ama işsiz kalırsın da demiyorum üniversiten çok iyi değilse yaptığın işin kalitesine göre tanınır ve yükselirsin.
3.Hangi dille başlamalıyım? (eskiden C++ kullanıyordum Unreal Engine falan kullanmıştım azıcık) çoğunlukla ilgilendiğim alanlar masaüstü programları bir abi C# önerdi bana (kursları BTK Akademi'den izleyeceğim).
Python başlangıç için ideal denebilir.
5.eğer ki bu ders sayısal gözüküyor hangi derslere çalışmam gerek TYT'dekilerden hangilerine ve AYT'dekilerden?
TYT'deki her derse çalışmalısın. AYT'de ise sadece fen ve matematik karşına çıkacak. Sözel dersler AYT'de senin için önemsiz.
Bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla sorularına cevap verdim daha bilgili ya da bilgisayar mühendisliği okumuş bir arkadaş konuya bakarsa daha iyi cevaplar alırsınız.

1.Bilmiyorum ve geçiyorum bu soruyu.

2. Şuanda Türkiye'de ve dünyada iş imkanı fazla ancak şöyle de bir durum var, artık çok fazla bilgisayar mühendisi olmaya başladı. Bu durum ileride iş imkanı açısından sıkıntı oluşturabilir. Ancak kişisel olarak kendini yukarıya taşırsan elbette bundan etkilenmezsin.

3. Şimdiden dili öğrenmen şart değil. Bilgisayar mühendisliğinin kendisi yalnızca programlamadan ibaret değil. Dil olara benim tavsiye kesinlikle İngilizce olacaktır. Programlama dili değil tabii ki ancak bunu öğrenmen hepsinden faydalı olacak. Lisede İngilizceyi öğrenirsen yeterli seviyede, bu yeterli olacaktır.

4. Dilleri anlatan dersler var ancak bunlar giriş seviyesinde. Dediğim gibi, bilgisayar mühendisliği programlamadan ibaret değil.

5. Matematik ve fen bilgisi dersleri işine yarayacaktır.

Türkiye'deki belirli üniversitelerden çıkmadıysan yine Türkiye sınırları içerisinde işin zor ama işsiz kalırsın da demiyorum üniversiten çok iyi değilse yaptığın işin kalitesine göre tanınır ve yükselirsin.

Python başlangıç için ideal denebilir.

TYT'deki her derse çalışmalısın. AYT'de ise sadece fen ve matematik karşına çıkacak. Sözel dersler AYT'de senin için önemsiz.
Bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla sorularına cevap verdim daha bilgili ya da bilgisayar mühendisliği okumuş bir arkadaş konuya bakarsa daha iyi cevaplar alırsınız.
Cevap için teşekkürler şimdiden başladım çalışmaya 20k hedefim var ama biraz zor gibi.

1.Bilmiyorum ve geçiyorum bu soruyu.

2. Şuanda Türkiye'de ve dünyada iş imkanı fazla ancak şöyle de bir durum var, artık çok fazla bilgisayar mühendisi olmaya başladı. Bu durum ileride iş imkanı açısından sıkıntı oluşturabilir. Ancak kişisel olarak kendini yukarıya taşırsan elbette bundan etkilenmezsin.

3. Şimdiden dili öğrenmen şart değil. Bilgisayar mühendisliğinin kendisi yalnızca programlamadan ibaret değil. Dil olara benim tavsiye kesinlikle İngilizce olacaktır. Programlama dili değil tabii ki ancak bunu öğrenmen hepsinden faydalı olacak. Lisede İngilizceyi öğrenirsen yeterli seviyede, bu yeterli olacaktır.

4. Dilleri anlatan dersler var ancak bunlar giriş seviyesinde. Dediğim gibi, bilgisayar mühendisliği programlamadan ibaret değil.

5. Matematik ve fen bilgisi dersleri işine yarayacaktır.
Hocam gerçekten şu 1. soruyu kime sorsam kimse bilemiyorum diyor rehber hocasına sorcam okulda rehber hocası yok keşke lgs'ye çalışsaydım dedim.
Bİr kişide tik atcaksın dedi sınavda anlamadım.

Son düzenleme:
Hocam gerçekten şu 1. soruyu kime sorsam kimse bilemiyorum diyor rehber hocasına sorcam okulda rehber hocası yok keşke lgs'ye çalışsaydım dedim.
Bİr kişide tik atcaksın dedi sınavda anlamadım.
Tik atacaksın ne demek hiç anlamadım.
1. soruyu okuldaki müdüre vs. soramaz mısın? Onlar prosedür konusunda bilgilidirler.

Selamlar ben bilgisiyar mühendisi olmak istiyorum bunlarda sorularımdır:

1.Ben şuan meslek lisesinde makina okuyorum,ama bu mesleği sevmedim 11.sınıfım yks'de nası bilgisiyar bölümüne geçebilirim bizim burda sayısal,sözel,ea felan yok onları nasıl yaparım bilmiyorum bunları nasıl yaparım?

2.Dayım eğer bu bölümü seçersem bana yurtdışından iş bulabileceğini söyledi iş imkanı var mı yoksa talep düşükmü?

3.Hangi dille başlamalıyım? (eskiden c++ kullanıyordum unreal engine felan kullanmıştım azıcık) çoğunlukla ilgilendiğim alanlar masaüstü programları bi abi c# önerdi bana (kursları btk akademiden izleyeceğim).

4.Bilgisiyar mühendisliği üniversitede hangi dilleri öğretiyorlar?(bi yerde php,java,c++ diye görmüştüm.)

5.Eğerki bu ders sayısal gözüküyor hangi derslere çalışmam gerek tyt'dekilerden hangilerine ve ayt'dekilerden?

Sorularımı cevaplayanlara teşekkürler.

1. Hic fikrim yok.
2. Dayinin cevresine gore degisir, iyi muhendise talep cok. Yalniz seni bir ise sokabilecek kuvveti varsa yurt disinda, o halde yurt disinda bir okula da sokabilecek gucu olabilir. Direkt orada lisans egitimi almayi dusunebilirsin.
3. Dil fark etmez, ders calisarak basla. Universite onemli.
4. Hicbir iyi okulda dil ogretilmez. Dil kullanilarak algoritma, data structure, network vs ogretilir. Benim zamanimda C++ ve python ile programlamaya giris yapiliyordu, sonra biz istedigimiz dille projeleri teslim ediyorduk.
5. BIlmiyorum gunumuzdeki sistemi.

Öncelikle adı bilinen ve başarılı bir üniversiteden mezun olmalısınız. Böylece yurt dışında daha kolaylıkla iş bulur ve alınırsınız. İyi bir üniversite her şey demektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı