hocam alinca inceleme tarzi yorum yapma sansiniz var mi acaba bende almayi dusunuyorum gelecek ay o yuzden merak ediyorumEvet, biraz da tercih meselesi, biraz daha hafif ve ince istenilirse ve biraz da premium kalitede Zenbook 14 alınabilir, yoksa S14 daha mantıklı, yine de RAM'ler LPDDR5X olduğu için 16 GB'ın da çok problem olacağını düşünmüyorum.
Her şeyin bilincindeyim, teşekkürler.
Alırsam kesinlikle buradan sizi de bilgilendiririm, şu an almayı düşünüyorum ama son olarak çevremdeki kişilerden de fikir almak istiyorum. Sonrasında kesin bir karara varacağım.hocam alinca inceleme tarzi yorum yapma sansiniz var mi acaba bende almayi dusunuyorum gelecek ay o yuzden merak ediyorum
Bugün satın aldım, yarın gelecek ama öğleden sonra gelebilir, deneyimlerimi de sizinle paylaşırım.hocam alinca inceleme tarzi yorum yapma sansiniz var mi acaba bende almayi dusunuyorum gelecek ay o yuzden merak ediyorum
hocam geldiginde incelemenizi merakla bekliyorum cok buyuk olmayan online oyunlar icin test de yapabilirseniz cok sevinirimAlırsam kesinlikle buradan sizi de bilgilendiririm, şu an almayı düşünüyorum ama son olarak çevremdeki kişilerden de fikir almak istiyorum. Sonrasında kesin bir karara varacağım.
Bugün satın aldım, yarın gelecek ama öğleden sonra gelebilir, deneyimlerimi de sizinle paylaşırım.
Satın alma kararı vermemde bu videonun büyük katkısı oldu, fiyat da düşünülünce baya avantajlı geldi.
Kardeşim öncelikle hayırlı olsun, ama bir şeyi merak ediyorum.Alırsam kesinlikle buradan sizi de bilgilendiririm, şu an almayı düşünüyorum ama son olarak çevremdeki kişilerden de fikir almak istiyorum. Sonrasında kesin bir karara varacağım.
Bugün satın aldım, yarın gelecek ama öğleden sonra gelebilir, deneyimlerimi de sizinle paylaşırım.
Satın alma kararı vermemde bu videonun büyük katkısı oldu, fiyat da düşünülünce baya avantajlı geldi.
İki seçenek arasında hangisini önerirsiniz? MSI markasına pek hakim değilim, sanırım sadece üst seviye serilerinin iyi olduğunu duymuştum. Sizin düşünceniz nedir?Kardeşim öncelikle hayırlı olsun, ama bir şeyi merak ediyorum.
Evet yazılım yapacaksan MAC önemli fakat neden AI serisi işlemcilere takıldın ?
Compile süreçlerini ve günümüzdeki ide'ler için hele jetbrains kullanıyorsan (hazır öğrencisin yapıştır geç bu arada free free temiz) çekirdek sayıları fazlasıyla önemli. Özellikle sektörde kullanılan teknolojileride düşündüğünde okulda çok gösterilmeye docker vb sanallaştırmaları da katarsak elindeki cihaz bir parça pasif kalacaktır sanki. Okulunu tabi götürür fazlasıyla ama benzer fiyatlara aşağıdaki gibi intel serisi cihazlarda var ki çekirdek sayıları oldukça tatminkar.
MSI SUMMIT E16 AI EVO A1MTG-029TR ULTRA 7 155H 16GB LPDDR5 UMA 1TB SSD 16.0 QHD 165Hz TOUCH W11 - idefix
MSI SUMMIT E16 AI EVO A1MTG-029TR ULTRA 7 155H 16GB LPDDR5 UMA 1TB SSD 16.0 QHD 165Hz TOUCH W11 ürününü idefix kalitesiyle satın almak için hemen tıklayın! Tüm Dizüstü Bilgisayar & Laptop ürünleri için idefix`i ziyaret edin.www.idefix.com
Intel Core Ultra 155H, 255H modellerine de baktım ama hepsinin bir kusuru vardı, kiminin bataryası azdı, kiminin başka eksileri vardı, bu yüzden bu bütçede aldığım cihazı bulabildim.Kardeşim öncelikle hayırlı olsun, ama bir şeyi merak ediyorum.
Evet yazılım yapacaksan MAC önemli fakat neden AI serisi işlemcilere takıldın ?
Compile süreçlerini ve günümüzdeki ide'ler için hele jetbrains kullanıyorsan (hazır öğrencisin yapıştır geç bu arada free free temiz) çekirdek sayıları fazlasıyla önemli. Özellikle sektörde kullanılan teknolojileride düşündüğünde okulda çok gösterilmeye docker vb sanallaştırmaları da katarsak elindeki cihaz bir parça pasif kalacaktır sanki. Okulunu tabi götürür fazlasıyla ama benzer fiyatlara aşağıdaki gibi intel serisi cihazlarda var ki çekirdek sayıları oldukça tatminkar.
MSI SUMMIT E16 AI EVO A1MTG-029TR ULTRA 7 155H 16GB LPDDR5 UMA 1TB SSD 16.0 QHD 165Hz TOUCH W11 - idefix
MSI SUMMIT E16 AI EVO A1MTG-029TR ULTRA 7 155H 16GB LPDDR5 UMA 1TB SSD 16.0 QHD 165Hz TOUCH W11 ürününü idefix kalitesiyle satın almak için hemen tıklayın! Tüm Dizüstü Bilgisayar & Laptop ürünleri için idefix`i ziyaret edin.www.idefix.com
Msi'i örnek attım Msi zaten gaming pazarında hatrı sayılır bir isim. Aslında olaya şöyle bakmak gerek yazılım süreçlerinde çekirdek sayısı ve cache durumları biraz önemli. Bu yüzden benim için oyun ise AMD, iş ise İNTEL bu kural hiç bir zaman değişmedi, ama konu sahibi arkadaşın da dediği gibi incelik, pil durumunun uzunluğu gibi durumlarda marka model kafanıza göre değişir.İki seçenek arasında hangisini önerirsiniz? MSI markasına pek hakim değilim, sanırım sadece üst seviye serilerinin iyi olduğunu duymuştum. Sizin düşünceniz nedir?
Intel Core Ultra 155H, 255H modellerine de baktım ama hepsinin bir kusuru vardı, kiminin bataryası azdı, kiminin başka eksileri vardı, bu yüzden bu bütçede aldığım cihazı bulabildim.
Attığınız laptop da iyi ama Intel Core Ultra 7 155H'ın pildeki performansı o kadar da iyi değil, AMD Ryzen AI 7 350'nin pildeki ve şarjdaki performansı hemen hemen benzer ve bir diğer önemsediğim pil ömrü, bu konuda da AI 7 350 biraz daha iyi, ekranın OLED olması gibi artılar ile de beni daha çok cezbetti diyebilirim.
Evde zaten RTX 4070'li masaüstü bilgisayarım olacak, bu yüzden aşırı performanslı bir şeye ihtiyacım yok, pil ömrü ve pildeki performans benim için daha önemli. Yani biraz daha MacBook gibi bir cihaz arıyordum, önceki yorumlarda saydığım sebeplerden dolayı MacBook'tan vazgeçtim ve en benzer Windows cihaz olarak da ASUS Zenbook 14'ü bulabildim.
Kısaca benim için önem sıralaması
1. Pil ömrü uzun olmalı
2. Pildeyken de performanslı olmalı
3. Taşınabilir, hafif olmalı
MSI'ın 82 Wh bataryası olmasına karşın ekranı 16 inç IPS ve işlemcisi AMD kadar verimli değil, bu yüzden pil ömrü daha kısa olacak ve pildeyken Intel, AMD kadar tatmin edici bir performans sunamayacak. Ayrıyeten de cihaz ağır ve daha kalın.
ASUS'un 75 Wh bataryası var, ekran 14 inç OLED, işlemcisi çok verimli, pilde kullanırkenki ve prizde kullanırkenki performansları epey yakın, yani pildeyken de tatmin edici bir performansı olacak. Ayrıyeten de cihaz hafif ve ince.
Benim düşüncem bu yönde, düşüncemin mantıklı olduğunu düşünüyorum ama test edene kadar kesin bir şey diyemiyorum, bugün cihaz gelecek ve tatmin etmezse iade edeceğim başka modellere bakacağım.
Olur da iade edersem bu cihazı ya da sizin attığınız cihazı deneyimlemek isterim.
Teşekkürler bu arada.
Ulaştı hocam, şarjı çok iyi gidiyor, %50 ses, %50 parlaklık, karışık kullanımda 9-10 saat gider, Windows ayarlarında güç modunu 'Dengeli'de kullanıyorum, 'En iyi güç verimliliği' seçeneğini de kullanabilirsin ama bariz şekilde işlemci kısılıyor hafif kasmalar hissedebilirsin, bu yüzden hep 'Dengeli'de kullandım. 30 Dk boyunca 4K kalitede YouTube videosu izledim, parlaklığım %100, ses seviyesi %100 idi ve şarjım %100'den %98'e düştü, sadece 2 şarj gitti, yani sabit, hiçbir şey yapmadan video izlersen şarjı çok daha iyi gidiyor. Eksi olarak laptop'un altından çok ufak bir cızırtı, akım sesi geliyor ama fan çalışmazken de bu ses var ve fanın olduğu taraftan gelmiyor, bu yüzden nerden geldiğini bilmiyorum, çok rahatsız etmiyor ama kusur mudur değil midir bilmiyorum. Birazdan da Valorant'a gireceğim, en azından bu tarf hafif oyunlardaki performansını da görmüş oluruz.Elinize ulasti mi hocam acaba?
Ulaştı hocam, şarjı çok iyi gidiyor, %50 ses, %50 parlaklık, karışık kullanımda 9-10 saat gider, Windows ayarlarında güç modunu 'Dengeli'de kullanıyorum, 'En iyi güç verimliliği' seçeneğini de kullanabilirsin ama bariz şekilde işlemci kısılıyor hafif kasmalar hissedebilirsin, bu yüzden hep 'Dengeli'de kullandım. 30 Dk boyunca 4K kalitede YouTube videosu izledim, parlaklığım %100, ses seviyesi %100 idi ve şarjım %100'den %98'e düştü, sadece 2 şarj gitti, yani sabit, hiçbir şey yapmadan video izlersen şarjı çok daha iyi gidiyor. Eksi olarak laptopun altından çok ufak bir cızırtı, akım sesi geliyor ama fan çalışmazken de bu ses var ve fanın olduğu taraftan gelmiyor, bu yüzden nereden geldiğini bilmiyorum, çok rahatsız etmiyor ama kusur mudur değil midir bilmiyorum. Birazdan da Valorant'a gireceğim, en azından bu tarf hafif oyunlardaki performansını da görmüş oluruz.
@lunarly0 Valorant'ta prize bağlı şekilde test ediyorum düşük ayarlarda 180-220 FPS veriyor
@lunarly0 Valorant'ta prize bağlı şekilde test ediyorum düşük ayarlarda 180-220 FPS veriyor