Intel Core Ultra 155H, 255H modellerine de baktım ama hepsinin bir kusuru vardı, kiminin bataryası azdı, kiminin başka eksileri vardı, bu yüzden bu bütçede aldığım cihazı bulabildim.
Attığınız laptop da iyi ama Intel Core Ultra 7 155H'ın pildeki performansı o kadar da iyi değil, AMD Ryzen AI 7 350'nin pildeki ve şarjdaki performansı hemen hemen benzer ve bir diğer önemsediğim pil ömrü, bu konuda da AI 7 350 biraz daha iyi, ekranın OLED olması gibi artılar ile de beni daha çok cezbetti diyebilirim.
Evde zaten RTX 4070'li masaüstü bilgisayarım olacak, bu yüzden aşırı performanslı bir şeye ihtiyacım yok, pil ömrü ve pildeki performans benim için daha önemli. Yani biraz daha MacBook gibi bir cihaz arıyordum, önceki yorumlarda saydığım sebeplerden dolayı MacBook'tan vazgeçtim ve en benzer Windows cihaz olarak da ASUS Zenbook 14'ü bulabildim.
Kısaca benim için önem sıralaması
1. Pil ömrü uzun olmalı
2. Pildeyken de performanslı olmalı
3. Taşınabilir, hafif olmalı
MSI'ın 82 Wh bataryası olmasına karşın ekranı 16 inç IPS ve işlemcisi AMD kadar verimli değil, bu yüzden pil ömrü daha kısa olacak ve pildeyken Intel, AMD kadar tatmin edici bir performans sunamayacak. Ayrıyeten de cihaz ağır ve daha kalın.
ASUS'un 75 Wh bataryası var, ekran 14 inç OLED, işlemcisi çok verimli, pilde kullanırkenki ve prizde kullanırkenki performansları epey yakın, yani pildeyken de tatmin edici bir performansı olacak. Ayrıyeten de cihaz hafif ve ince.
Benim düşüncem bu yönde, düşüncemin mantıklı olduğunu düşünüyorum ama test edene kadar kesin bir şey diyemiyorum, bugün cihaz gelecek ve tatmin etmezse iade edeceğim başka modellere bakacağım.
Olur da iade edersem bu cihazı ya da sizin attığınız cihazı deneyimlemek isterim.
Teşekkürler bu arada.