Bilgisayar mühendisliği için 40-45 bin TL'ye şarjı uzun giden laptop önerisi

Bütçe
40.000-45.000

Shyankh

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Huawei Mateview GT 34
Intel Core i5 12400F
MSI RTX 4070 Gaming X Slim
Asus Prime H610M-A D4
Corsair Vengeance LPX 3200mhz CL16 (8x2)
WD Green 480 GB (SN350) M.2 SSD
Kioxia Exceria G2 1 TB M.2 SSD
ID-Cooling SE-214-XT
Corsair Carbide Series SPEC-Delta 650W 80+ Bronze
Merhaba, bu sene DGS ile bilgisayar mühendisliği kazandım, şehir değiştirmeyeceğim, yani hali hazırdaki sistemim evde duracak, bu yüzden çok güçlü olmasa da olur ama şarjı uzun giden bir laptop arıyorum, önerilerinizi bekliyorum.

AMD bak bence Windows alacaksan bende aynıyım senle aynı şehirde masaüstü de var AMD 8845'li v 16 Acer alacağım 4060 85 W 32 RAM almaya çalışacağım.

AMD bak bence Windows alacaksan bende aynıyım senle aynı şehirde masaüstü de var AMD 8845'li v 16 Acer alacağım 4060 85 W 32 RAM almaya çalışacağım.
Ben işlemci olarak biraz daha AI özellikli istiyorum, R7 8845HS'nin batarya ömrü ne kadardır bilmiyorum ama kafama yatan, bulabildiğim işlemciler şunlar:
AMD Ryzen AI 9 HX 370,
AMD Ryzen AI 9 HX 375,
AMD Ryzen AI 9 365,
AMD Ryzen AI 7 350,
AMD Ryzen 7 260,
Intel Core Ultra 7 155H,
Intel Core Ultra 7 165H,
Intel Core Ultra 7 255H,
Intel Core Ultra 7 256V,
Intel Core Ultra 7 258V,
Intel Core Ultra 9 185H,
Intel Core Ultra 9 285H,
Intel Core Ultra 9 288V.

Ama bu işlemcilerin hepsi de bütçeme uymuyor ve bazılarının da iGPU'su çok güçlü olmadığı için dGPU'lu modeller bakıyorum, o zaman da yine bütçe uymayabiliyor. Ne yapacağımı kestiremiyorum şu an.

Ben işlemci olarak biraz daha AI özellikli istiyorum, R7 8845HS'nin batarya ömrü ne kadardır bilmiyorum ama kafama yatan, bulabildiğim işlemciler şunlar:
AMD Ryzen AI 9 HX 370,
AMD Ryzen AI 9 HX 375,
AMD Ryzen AI 9 365,
AMD Ryzen AI 7 350,
AMD Ryzen 7 260,
Intel Core Ultra 7 155h,
Intel Core Ultra 7 165h,
Intel Core Ultra 7 255H,
Intel Core Ultra 7 256V,
Intel Core Ultra 7 258V,
Intel Core Ultra 9 185h,
Intel Core Ultra 9 285H,
Intel Core Ultra 9 288V.

Ama bu işlemcilerin hepsi de bütçeme uymuyor ve bazılarının da IGPU'su çok güçlü olmadığı için DGPU'lu modeller bakıyorum, o zaman da yine bütçe uymayabiliyor. Ne yapacağımı kestiremiyorum şu an.

Abi bunları o paraya alamazsın uçuk işlemciler bunlar ekran kartı olan hiç alamazsın.

AMD Ryzen AI 9 HX 370,
AMD Ryzen AI 9 HX 375,
AMD Ryzen AI 9 365,
AMD Ryzen AI 7 350,
AMD Ryzen 7 260,
Intel Core Ultra 7 155H,
Intel Core Ultra 7 165H,
Intel Core Ultra 7 255H,
Intel Core Ultra 7 256V,
Intel Core Ultra 7 258V,
Intel Core Ultra 9 185H,
Intel Core Ultra 9 285H,
Intel Core Ultra 9 288V.

Ama bu işlemcilerin hepsi de bütçeme uymuyor ve bazılarının da iGPU'su çok güçlü olmadığı için dGPU'lu modeller bakıyorum, o zaman da yine bütçe uymayabiliyor. Ne yapacağımı kestiremiyorum şu an.
59 w batarya ile güç tasarrufunda 7 saat video açar

Abi bunları o paraya alamazsın uçuk işlemciler bunlar ekran kartı olan hiç alamazsın.

59 w batarya ile güç tasarrufunda 7 saat video açar
Yok hocam artık dGPU olmasa da olur kafasındayım, bütçeden dolayı. Bulabildiklerim bir kaç tane var ama emin olamıyorum.

daha iyisi var mıdır mesela?

Bence ekran kartı olsun kral elini kolunu bağlar bunlar yarın bir proje de ben almam böyle cihazlar alçak olsam da Mac olur o cihaz.

Bence ekran kartı olsun kral elini kolunu bağlar bunlar yarın bir proje de ben almam böyle cihazlar alçak olsam da Mac olur o cihaz.
Şu anki sistemim o işler için duruyor olacak zaten ama bilemedim ben de ya, evde kullanmakta olduğum RTX 4070'li sistemim var zaten, ağır işleri evde onunla yaparım ama ufak tefek işler için de dışarıda kullanmalık, üniversitede kullanmalık laptop olsun istiyorum, insan 45 Bin TL verirken de ekran kartı olsun istiyor ama hem şarjı uzun gitsin, verimli bir işlemcisi olsun, hem de ekran kartı olsun tercihleri biraz fazla kaçıyor.

Mac de düşündüm ama daha önceden hiç Apple bir ürün kullanmadım ve ekosistemine girmem bana pahalıya da patlayabilir. Kararsızım bu konuda.

Şu anki sistemim o işler için duruyor olacak zaten ama bilemedim ben de ya, evde kullanmakta olduğum RTX 4070'li sistemim var zaten, ağır işleri evde onunla yaparım ama ufak tefek işler için de dışarıda kullanmalık, üniversitede kullanmalık laptop olsun istiyorum, insan 45 bin TL verirken de ekran kartı olsun istiyor ama hem şarjı uzun gitsin, verimli bir işlemcisi olsun, hem de ekran kartı olsun tercihleri biraz fazla kaçıyor.

Mac de düşündüm ama daha önceden hiç Apple bir ürün kullanmadım ve ekosistemine girmem bana pahalıya da patlayabilir. Kararsızım bu konuda.

Bence Mac al daha güçlü cihazlar.

2 taraflı platform desteğin olur.

Bence de Mac al pozitif teknolojide öğrenci indirimiyle 40 küsure 16 GB RAM'li MacBook Air M4 al keyfine bak. Ekosistem dizmek zorunda falan da hissetme kendini. Şarjı uzun gidecek ve şarjdayken full performans istiyorsan basit oyunlar oynuyorsan LoL vs. gibi destek desen var. Net Mac almalısın. Huawei çöplerine Windows çöplerine bulaşma. Onlar seni Mac kadar idare edemez.

Bence de Mac al pozitif teknolojide öğrenci indirimiyle 40 küsure 16 GB RAM'li MacBook Air M4 al keyfine bak. Ekosistem dizmek zorunda falan da hissetme kendini. Şarjı uzun gidecek ve şarjdayken full performans istiyorsan basit oyunlar oynuyorsan LoL vs. gibi destek desen var. Net Mac almalısın. Huawei çöplerine Windows çöplerine bulaşma. Onlar seni Mac kadar idare edemez.

Bence de Windows var sonuçta ben mecburen Win alacağım benim setup eskidi 2060 i5 9400F yeterli değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı