Bilgisayar Mühendisliği İçin Bilgisayar Önerisi

dxfyyyyy

Femtopat
Katılım
17 Eylül 2020
Mesajlar
8
Bu sene bilgisayar mühendisliği kazandım. Aklımda bir soru var yanıtlarsanız sevinirim. Üniversite hayatım boyunca notların arasında boğulacak mıyım, sürekli kitaplara gömülecek miyim? Yanlış anlamayın bu işi hakkıyla yapmak istiyorum üniversiteden mezun olunca niteliksiz eleman olmak istemiyorum. Şöyle bir ikilemde kaldım ben İngilizce kitaplardan ders çalışmak istiyorum matematik, fizik, algoritmalar, yazılım dilleri, veritabanı vs... Üniversite sınavına iPad ile hazırlandım (Apple pencil ile birlikte), eğitim için muhteşem bir cihaz. IPad'im olduğu sürece her ne kadar illegal de olsa İngilizce kaynaklara 200-300 dolar vermeden kullanabilme şansım var. Tabii ki bu kitapları bilgisayara da indirip kullanabilirim ama iPad gibi her yerde ulaşamam üzerinde notlar alamam örneğin bir kafede veya kütüphanede tabletteki gibi rahat ders çalışamam gibi gibi uzayıp gidiyor liste, faydası tartışılmaz. Ama bir de şu yanı var, sonuçta tıp okumuyorum üniversite hayatım boyunca ne kadar notların arasında boğulacağım bilmiyorum, mühendislik okuyorum yani elimin altında güçlü bir bilgisayar olması lazım ama onun için bütçem yetmiyor. İşte ikilem de burada başlıyor. Ya tabletimi ve masaüstü bilgisayarımı satıp üzerine de biraz para ekleyip güçlü bir laptop alacağım ya da iPad + masaüstü PC ile devam edeceğim. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Bilgisayar mühendisliği için iPad fazla lükse mi giriyor? Çok kararsızım lütfen beni biraz aydınlatın.
 
iPad olsa iyi olur ama olmasa da olur. Ama güçlü bir bilgisayar şart. Taşınabilir yani laptop olması da neredeyse şart gibi. Çünkü her zaman evden çalışmayacaksın. Kafe vb. Ortamlarda da çalışmak, internette sörf yapmak isteyebilirsin. Hatta bir arkadaşına gidip oyun bile oynarsın. Bu arada notlarla boğuşacağım diye korkma. Temel derslerde biraz not tutarsın sonrasında çok fazla notluk bir durum olmuyor.

Tavsiyem güçlü bir notebook yönünde.
 
İlk sene için bilgisayar gerekmeyebilir. Dersler genelde matematik, fizik gibi tüm mühendisliklerin ortak aldığı dersler olur. İkinci yıldan itibaren de bilgisayar gerekir muhtemelen. Ancak hangi üniversite olduğuna göre değişken şekilde bilgisayarsız ya da düşük bir bilgisayarla da halledebilirsiniz.
 
Bilgisayar mühendisliği okuyan veya mezun olmuş kişilerin kullandığı kaynaklara bakmıştım 1000+ sayfalı kitaplar ve yurt dışı fiyatları 200 300 dolar. Ben o kitapların hepsini PDF olarak son baskısını buldum ve IPad'de inceleyip üzerinde notlar almak cidden çok kolay. Yani çok sık bu kitaplarla içli dışlı olmayacak mıyım? Laptop'a yükleyip arada okuyup üzerinden mi geçeceğim? Tam olarak nasıl işleyecek bu süreç?
 
İlk seneden itibaren bir bilgisayara ihtiyacınız olacak.
Ağırlıklı olarak teorik dersler olsa bile programlama ders(ler)i olur.
Ders için okulun kendi bilgisayarlarını kullanabilirsiniz ancak kendi bilgisayarınız gibi rahat bir deneyim sunmazlar.
Kesinlikle katılıyorum. Bizim okulda Visual Studio 2013 kullanılıyor. Yeni sürüm kullanmak varken neden eski sürümde uğraşmaya mecbur kalalım ki? Farklarını yazmayacağım, uğraşanlar biliyordur zaten.
 
Bilgisayar mühendisliği okuyan veya mezun olmuş kişilerin kullandığı kaynaklara bakmıştım 1000+ sayfalı kitaplar ve yurt dışı fiyatları 200 300 dolar. Ben o kitapların hepsini PDF olarak son baskısını buldum ve IPad'de inceleyip üzerinde notlar almak cidden çok kolay. Yani çok sık bu kitaplarla içli dışlı olmayacak mıyım? Laptop'a yükleyip arada okuyup üzerinden mi geçeceğim? Tam olarak nasıl işleyecek bu süreç?
Hocam teori bilerek mezun olursan senin de dediğin gibi işsiz kalırsın. Evet, o kitaplar okunması ve çalışılması gereken kitaplar. Ancak her şey kitapla olmuyor. Yani okuyunca takır takır kod yazamıyorsunuz. Kitaplara bu kadar takmayın kafayı.
 
Ya ben işte bu not alma not tutma işlerine kafayı taktım. Bir de 1000 küsur sayfalı kitapları PDF olarak indirip üzerinde notlar almak çok kolaylık gibi geldi affedin daha gidemedim üniversiteye bilmiyorum tam olarak :) yani diyorsunuz ki tableti PC'yi sat git laptop al.
 
Benim düşüncem okulun 1. senedeki ders programına bakman. Eğer programla dersi yoksa acele satmana gerek yok. Ama dersen ki ben kendimi geliştireceğim, şimdiden yazmaya başlayacağım o zaman başka.
 

Geri
Yukarı