Bilgisayar mühendisliği için laptop önerisi

mahmutsevki

Zeptopat
Katılım
7 Eylül 2021
Mesajlar
26
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, bu sene bilgisayar mühendisliğini kazandım ve bilgisayar seçiminde çok zorlanıyorum. Bana yardım ederseniz çok sevinirim. Bütçe: 11 bin TL'ye kadar.

Bir süredir laptop bakıyorum ve istediğim laptop şöyle: Beni idare edecek bir laptop değil, güçlü bir laptop istiyorum. Öğrencilikten mezun olduktan sonra birkaç sene daha beni güzel götürsün. Çok ağır olmasın, rahat taşıyabileyim. Pil ömrü uzun olsun. AAA oyun oynamayı planlamıyorum fakat 2010 oyunlarını, daha basit indie oyunları falan rahat oynatsın. Bu bağlamdaki bütün önerilere açığım ve alttaki sorularımı yanıtlarsanız çok sevinirim.

1) ne tarz bir işlemci seçmeliyim? Sonu U mu yoksa H mı olacak. Baktığım kadarıyla U pilin uzun süreli gitmesini sağlamak için düşük performansta çalıştırıyormuş laptopu. Ben bilgisayar mühendisliğinde kullandığım uygulamanın 10 dakikada değil 2 3 dakikada açılmasını istiyorum H serisi bir işlemci mi seçmeliyim? Ama H serisi seçince bu sefer de pil ömrü uzun olmuyor baktığım kadarıyla. Yani bir Ryzen 7 3700U tercih etmem mi mantıklı olur yoksa i5 11400h mı (örnek mesela)?

2) harici ekran kartı olmalı mı seçeceğim laptopta? Bir nevi alacağım laptop Gaming olmalı mı? Gaming olursa hem pilinin çabuk biteceğinden sürekli üniversitede adaptörü de götürüp priz aramam gerekmez mi? Hem çok ağır olacak.

3) illa Ryzen ya da illa Intel olacak tarzı bir öneriniz var mı bilgisayar mühendisliği için?

Üzerlerinde durduğum laptoplar:
ASUS TUF Dash F15 FX516PC-HN002T/I5-11300H/8GB Ram/512GB PCIE SSD/15.6" FHD WV(144Hz)/RTX3050/Win10 Home Laptop Gri (bu arkadaşın galiba nispeten diğer Gaming bilgisayarlara göre daha uzun pil ömrü varmış)
https://www.hepsiburada.com/msi-bra...-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HB00000ZK55L (herkes bunu öneriyor neden bilmiyorum ama nispeten hafif olduğu için ekledim)
https://www.hepsiburada.com/lenovo-...ilir-bilgisayar-20ve0072tx14-p-HBCV0000027FEP
https://www.hepsiburada.com/lenovo-...abilir-bilgisayar-20ve00fstx-p-HBCV000008VEQG (buna özellikle bakın lütfen en çok içime sinenlerden birisi bu)

@Radeon RX 5500M @xbea @T129Atak @Rivadex
 
Ağır programları kullanacaksan "Gaming" türünde alman daha iyi olur. Oyunlar ağır programlar gibi olduğu için daha uygun olur. Almaman gereken marka "Casper". Modelerin kasa kalitesine bakma istersen Vatan, Teknosa, Media Makt vs. gibi mağazlara gidip incele.

Dün gittim Casper'lere baktım kasa gıcırdıyordu hafif bastırınca. MSI GF75(?) gördüm boşta iken aşırı ısınmıştı. Peşin fiyatına 12 taksit dersen Monster ve Fiziki mağazalar yapıyordu (Emin değilim).
 

Yeni konular

Geri
Yukarı