Bilgisayar mühendisliği için laptop önerisi

Bahadir Okkali

Hectopat
Bilgisayar mühendisliği kazandım ve laptop ihtiyacım var. Oyun da oynatacak bir makine olursa iyi olur. Fakat Tobb'a gideceğim için çok oyun oynama vaktim olur mu bilemiyorum. Önerileriniz nelerdir?

Bütçem 40 50k.

Hayırlı olsun öncelikle. Oyun defterini kapatıp tamamen kendinizi geliştirmeye yönelmenizi tavsiye ederim. Onun için de bir macbook almanızı tavsiye ederim
Teşekkür ederim öncelikle. Anlıyorum ama bilgisayar mühendisliği için Intel işlemcili bir bilgisayar daha iyi olmaz mı?

Bu baya oyuncu kaptığı gibi ben biraz daha üniversitesi odaklı bir şey istiyorum bataryaya vs. gibi

Teşekkür ederim öncelikle. Anlıyorum ama bilgisayar mühendisliği için Intel işlemcili bir bilgisayar daha iyi olmaz mı?

Bu baya oyuncu kaptığı gibi ben biraz daha üniversitesi odaklı bir şey istiyorum bataryaya vs. gibi
bu bütçede alabileceğin en iyisi 50k ya r9t versiyonu var ama bulamadım 52k gözüküyor o yüzden atmadım

Bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşlarım var ve hemen hepsinin ortak noktası, iyi-kötü, 2d-3d oyunları proje konusu olarak geliştirmeleri, ki hiçbirisi son sınıf öğrencisi falan da değil. iyi işlemcinin, ramin yanında iyi bir ekran kartı da elzem ve maalesef böyle iyi donanıma sahip bir bilgisayarın bataryasının uzun süreler gitmesi genelde imkansız oluyor, bu makineler kabloya bağlı olmadan çalışabilmekten çok taşınılabilirlikleriyle öne çıkıyor.

Bilgisayar mühendisliği okuyan arkadaşlarım var ve hemen hepsinin ortak noktası, iyi-kötü, 2d-3d oyunları proje konusu olarak geliştirmeleri, ki hiçbirisi son sınıf öğrencisi falan da değil. iyi işlemcinin, ramin yanında iyi bir ekran kartı da elzem ve maalesef böyle iyi donanıma sahip bir bilgisayarın bataryasının uzun süreler gitmesi genelde imkansız oluyor, bu makineler kabloya bağlı olmadan çalışabilmekten çok taşınılabilirlikleriyle öne çıkıyor.
Anladım. Peki önerebileceğin bir bilgisayar var mı?

Okulda verecekleri ödevler zaten o kadar bilgisayarını yoracak şeyler olmuyor. AMD işlemcili laptopla hallettim ben, hiç sıkıntısını çekmedim en ufak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı