Bilgisayar mühendisliği için OSTİM Teknik vs. Atılım Üniversitesi

ACExACE

Hectopat
Katılım
1 Ekim 2020
Mesajlar
4.851
Çözümler
5
OSTİM Teknik Üniversitesi bilgisayar mühendisliği ve Atılım Üniversitesi bilgisayar mühendisliği. Hangisi daha iyi bir tercih olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Atılım daha köklü tabii ki. İndirimli bir şekilde düşünüyorsunuz herhalde. Çankaya ve THKÜ'yü de değerlendirebilirsiniz.
 
@ACExACE Ben de 2 vesait ile Ankara Üni. Gölbaşı kampüsüne gidiyorum. Gazi’yi ya da AYBÜ’yü tercih etmedim daha yakın da olsalar.

Şu an çok takılmayın, tercih zamanı gidip daha güzel gezip görürsünüz 2 üniversiteyi de. Ben Çankaya’ya gitmiştim gayet ilgililerdi, özel üni. olunca tabii.

İlla bir şeyler öğrenmek istiyorsanız da şunlara bakabilirsiniz: Öğrenci iken ne imkanlar sağlıyorlar hem sosyal hem mesleki? Kampüs hayatı nasıl? Mezun olurken nasıl imkanlar sağlıyorlar?

Bir de oralarda şu an okuyan öğrencilere ulaşıp sorabilirseniz en iyisi bu olur.
 
Selam, biraz geç gördüm fakat daha sonra belki bunun hakkında araştırma yapacak birkaç arkadaşa yardımcı olur umarım. Atılım Üniversitesi yazılım mühendisliği öğrencisiyim derslerim bilgisayar öğrencileri ile genellikle iç içe bazı dersler dışında. Atılım bir vakıf üniversitesi öğrencilerden para almak için uğraşları çokca var, fakat neredeyse her vakıf üniversiteleri böyle. Eğitim konusuna gelirsek hocalarımız gerçekten çok donanımlı, mühendislik konusunda hocalarımız inanılmaz ilgili ve bilgili hiçbir mühendislik dersimin boş ve gereksiz geçtiğini hatırlamıyorum, özellikle Arda Sezen hocanın CMPE derslerini alabilirseniz alın. Kendisi size sadece o ders hakkında öğretim yapmıyor ileriyede hazırlıyor nasıl diğer öğrencilerden üste çıkabileceğiniz nelere dikkat etmelisiniz gibi bilgiler veriyor, kendisini çok severim bazen çok sert olsa da :D. Çok uzatmadan çok donanımlı ve bilgili mühendislik hocalarımız var, müdek akreditasyonlarımız var (daha fazla bilgi için Link), Erasmus konusunda çok bilgim yok fakat ama giden çokca kişi olduğunu duydum.

 
Selam, biraz geç gördüm fakat daha sonra belki bunun hakkında araştırma yapacak birkaç arkadaşa yardımcı olur umarım. Atılım Üniversitesi yazılım mühendisliği öğrencisiyim derslerim bilgisayar öğrencileri ile genellikle iç içe bazı dersler dışında. Atılım bir vakıf üniversitesi öğrencilerden para almak için uğraşları çokca var, fakat neredeyse her vakıf üniversiteleri böyle. Eğitim konusuna gelirsek hocalarımız gerçekten çok donanımlı, mühendislik konusunda hocalarımız inanılmaz ilgili ve bilgili hiçbir mühendislik dersimin boş ve gereksiz geçtiğini hatırlamıyorum, özellikle arda sezen hocanın cmpe derslerini alabilirseniz alın. Kendisi size sadece o ders hakkında öğretim yapmıyor ileriyede hazırlıyor nasıl diğer öğrencilerden üste çıkabileceğiniz nelere dikkat etmelisiniz gibi bilgiler veriyor, kendisini çok severim bazen çok sert olsa da :D. Çok uzatmadan çok donanımlı ve bilgili mühendislik hocalarımız var, müdek akreditasyonlarımız var (daha fazla bilgi için Link), Erasmus konusunda çok bilgim yok fakat ama giden çokca kişi olduğunu duydum.


Hocam kaçıncı sınıfsınız çevrenizde iyi iş teklfleri alanlar yurt dışına gidenler falan var mı?

Atılım Üniversitesi'ni iyi orta kötü bir üniversite olarak değerlendirir misiniz?
 
Hocam kaçıncı sınıfsınız çevrenizde iyi iş teklfleri alanlar yurt dışına gidenler falan var mı?

Atılım Üniversitesi'ni iyi orta kötü bir üniversite olarak değerlendirir misiniz?

3. sınıfım, Amerika'ya giden bir arkadaşım var iş teklifleri konusunda çok bilgili değilim sadece 1 adet mezun arkadaşım var kendisi de şu an Almanya'da çalışıyor.
Atılım Üniversitesi'ni bölerek değerlendireyim. Eğitim olarak iyi bir üniversite, sosyal olarak vakıf üniversitesi olduğu için bazı haz etmeyeceğin kişiler olabilir, kampüsü ortalama bir büyüklükte güzel bir kütüphanemiz var çok dolu olmuyor 3 katlı olduğu için, kütüphane kaynaklarımız bolbol kitap ödünç almak ise çok kolay. Geçen sene açılan bir arabicamız var ama ben genellikle otomat kahvelerini tercih ediyorum. İncekte olduğu için etrafında çok çok yer yok fakat her cüzdana hitap edecek mekanlar var çevresinde. Ulaşım 193 192 192 Kızılay'dan, 584 Koru'dan, 175 Bilkent'ten, 301'de Orandandı galiba hiç kullanmadım.
 
3. sınıfım, Amerika'ya giden bir arkadaşım var iş teklifleri konusunda çok bilgili değilim sadece 1 adet mezun arkadaşım var kendisi de şu an Almanya'da çalışıyor.
Atılım Üniversitesi'ni bölerek değerlendireyim. Eğitim olarak iyi bir üniversite, sosyal olarak vakıf üniversitesi olduğu için bazı haz etmeyeceğin kişiler olabilir, kampüsü ortalama bir büyüklükte güzel bir kütüphanemiz var çok dolu olmuyor 3 katlı olduğu için, kütüphane kaynaklarımız bolbol kitap ödünç almak ise çok kolay. Geçen sene açılan bir arabicamız var ama ben genellikle otomat kahvelerini tercih ediyorum. İncekte olduğu için etrafında çok çok yer yok fakat her cüzdana hitap edecek mekanlar var çevresinde. Ulaşım 193 192 192 Kızılay'dan, 584 Koru'dan, 175 Bilkent'ten, 301'de orandandı galiba hiç kullanmadım.

Hocam Atılım Üniversitesi bu sene 160k ile kapatmış ostim teknik ise 110k Atılım Üniversitesi akademik kadro olarak daha iyi atılımı öne yazmak daha mantıklı diye düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz.
 

Geri
Yukarı