Bilgisayar mühendisliği mi yoksa yazılım mühendisliği mi okunmalı?

• Konuyu başlatan 577915
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 4.806
Ben de yazılım mühendisliği okumak istiyorum da, bilgisayar mühendisliği okumak mı daha mantıklı yoksa yazılım mühendisliği mi?

Bilgisayar mühendisi öneririm eğer bir şirket kuracaksanız bilgisayar mühendisi olarak kurmanız daha muhtemeldir. Yazılım mühendisi okuyanlar daha çok Google gibi şirketlerde çalışırken bilgisayar mühendisi olanlar kendi şirketini açıyor. Tabii bunu başarabilir misiniz? O ayrı bir konu.

Tam olarak böyle değil aslında. Bilgisayardan mezun olanların %99.99'u yine donanımla ilgili bir iş yapmayacak. Mesele o altyapıya sahip olmak o donanım bilgisini temel olarak bazı şeylerde kullanmak. İlla gömülü sistem mühendisi vs olmanıza gerek yok yani aslında.

Biliyorum elbette, yalnızca bu alana da ilgim olduğundan seçtim o kadar. İlgimi boşa harcamama yönünde kararlar aldım diyelim. :)

Dubai'de katıldığı bir etkinlikte Birleşik Arap Emirlikleri Yapay Zekâ Bakanı tarafından sorulan "İnsanlar, iş eğitime geldiğinde ne öğrenmeliler?" şeklindeki soruya cevap veren Huang, "Kulağa insanların hissettiklerinin tam tersi gibi gelecek. Son 10-15 yılda, neredeyse herkesin size çocuklarınızın bilgisayar bilimleri öğrenmesinin hayati önem taşıdığını söylediğini hatırlayacaksınızdır. Herkes programlama öğrenmeli. Gerçek ise bunun tam tersi. Kimsenin programlama yapmasının gerekmeyecek. Programlamanın insan diliyle yapıldığı bir teknoloji üretmek bizim işimiz. Dünyadaki herkes artık bir programcı. Bu yapay zekânın bir mucizesi. İlk defa aradaki uçurumu kapattık, teknolojik fark tamamen kapandı." ifadelerini kullandı.

Bilgisayar Muhendıslıgı daha mantıklı gibi

Dubai'de katıldığı bir etkinlikte Birleşik Arap Emirlikleri Yapay Zekâ Bakanı tarafından sorulan "İnsanlar, iş eğitime geldiğinde ne öğrenmeliler?" şeklindeki soruya cevap veren Huang, "Kulağa insanların hissettiklerinin tam tersi gibi gelecek. Son 10-15 yılda, neredeyse herkesin size çocuklarınızın bilgisayar bilimleri öğrenmesinin hayati önem taşıdığını söylediğini hatırlayacaksınızdır. Herkes programlama öğrenmeli. Gerçek ise bunun tam tersi. Kimsenin programlama yapmasının gerekmeyecek. Programlamanın insan diliyle yapıldığı bir teknoloji üretmek bizim işimiz. Dünyadaki herkes artık bir programcı. Bu yapay zekânın bir mucizesi. İlk defa aradaki uçurumu kapattık, teknolojik fark tamamen kapandı." ifadelerini kullandı.

Bilgisayar Muhendıslıgı daha mantıklı gibi
Programcı ile yazılım mühendisi arasındaki farkta bu ya zaten.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı